Ciorba de Perisoare a la Grec

Complexitate
redusa
Ciorba de Perisoare a la Grec

Ingrediente

  • -2 cepe potrivite
  • -1-2 morcovi
  • -1 patrunjel radacina
  • -1 pastarnac
  • -1 telina mica
  • radacina
  • -1 gulie mica
  • optional
  • -supa de oase
  • -60 g orez
  • -500 g carne de vitel sau vita
  • -2- 3 oua
  • -1 lingura de faina
  • pentru perisoare
  • -2 legaturi patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -200 g smantana
  • -1 lingura faina pentru liezon
  • optional
  • -zeama de la 1 lamaie sau sare de lamaie
  • dupa preferinta si gust
  • -2-3 fire ceapa verde
  • taiata rondele fine
  • -faina
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • Pentru servit: ardei iute sau ardei iute murat
  • dupa preferinta
  • optional

Mod de preparare

Caliti 1 ceapa tocata marunt in putin ulei incins. Dati deoparte. Separat, caliti zarzavatul ras pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiat rondele pana incepe sa se inmoaie. Adaugati supa de oase, ceapa calita si lasati sa fiarba, la foc mic pana ce zarzavatul este facut.

Opariti orezul spalat, lasati 2-3 min in apa clocotita, treceti-l sub jet de apa rece si scurgeti.
Intre timp, treceti carnea prin masina de tocat de 2 ori. Framantati bine carnea, orezul, faina, 1 legatura de patrunjel verde, albusurile, 1 ceapa, tocata marunt si condimentati cu sare, piper, dupa gust.

Formati perisoare mici, rotunjindu-le cu mana inmuiata in apa rece sau ulei, treceti-le prin faina si lasati-le in asteptare pe un platou uns cu putin ulei sau stropit cu apa.

Adaugati-le in ciorba, una cate una, avand grija sa le asezati pe toata suprafata vasului si lasati sa fiarba (circa 10 min), la foc mic sau pana ce sunt facute (perisoarele fierte urca la suprafata).
La sfarsit, potriviti gustul ciorbei de sare si piper.

Separat, intr-un bol, bateti galbenusurile cu smantana in care ati dizolvat faina (optional).
Subtiati cu 2-3 polonice de ciorba fierbinte, pusa cate putin, in fir subtire si amestecand continuu, apoi turnati liezonul in vasul de pe foc, amestecand.

Tineti pe foc mic, doar pana cand incepe sa fiarba. Stingeti focul si acriti cu zeama sau sare de lamaie, dupa gust. Presarati imediat amestecul format din ceapa verde cu restul de patrunjelul verde si lasati acoperit 10 min sa se patrunda bine aromele.

Ciorba cu perisoare a la grec se prezinta la masa in bol, supiera sau cana.
Se serveste fierbinte, simpla sau alaturi de ardei iute ori ardei iute murat, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura