Caliti 1 ceapa tocata marunt in putin ulei incins. Dati deoparte. Separat, caliti zarzavatul ras pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiat rondele pana incepe sa se inmoaie. Adaugati supa de oase, ceapa calita si lasati sa fiarba, la foc mic pana ce zarzavatul este facut.
Opariti orezul spalat, lasati 2-3 min in apa clocotita, treceti-l sub jet de apa rece si scurgeti.
Intre timp, treceti carnea prin masina de tocat de 2 ori. Framantati bine carnea, orezul, faina, 1 legatura de patrunjel verde, albusurile, 1 ceapa, tocata marunt si condimentati cu sare, piper, dupa gust.
Formati perisoare mici, rotunjindu-le cu mana inmuiata in apa rece sau ulei, treceti-le prin faina si lasati-le in asteptare pe un platou uns cu putin ulei sau stropit cu apa.
Adaugati-le in ciorba, una cate una, avand grija sa le asezati pe toata suprafata vasului si lasati sa fiarba (circa 10 min), la foc mic sau pana ce sunt facute (perisoarele fierte urca la suprafata).
La sfarsit, potriviti gustul ciorbei de sare si piper.
Separat, intr-un bol, bateti galbenusurile cu smantana in care ati dizolvat faina (optional).
Subtiati cu 2-3 polonice de ciorba fierbinte, pusa cate putin, in fir subtire si amestecand continuu, apoi turnati liezonul in vasul de pe foc, amestecand.
Tineti pe foc mic, doar pana cand incepe sa fiarba. Stingeti focul si acriti cu zeama sau sare de lamaie, dupa gust. Presarati imediat amestecul format din ceapa verde cu restul de patrunjelul verde si lasati acoperit 10 min sa se patrunda bine aromele.
Ciorba cu perisoare a la grec se prezinta la masa in bol, supiera sau cana.
Se serveste fierbinte, simpla sau alaturi de ardei iute ori ardei iute murat, dupa preferinta.
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateFoarte simplu de facut si super bune!
Clatite cu branza, brocoli si baconCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii