Ciorba de burta (VI)

Complexitate
redusa
Ciorba de burta (VI)

Ingrediente

  • pt 8 portii :
  • 1 kg burta prefiarta si feliata
  • 500 gr oase de porc (daca se poate sa fie de la ceafa sau cotlet) cu carnita pe ele
  • 6 l apa
  • 4 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 ceapa razuita fin
  • 2 linguri rama
  • 2 capatani de usturoi
  • sare
  • 3 foi dafin
  • 100 ml otet
  • piper boabe
  • zeama de la ardei iute conservat in otet (un borcan de cca 400 ml)
  • 500 gr smantana
  • 4 galbenusuri de ou
  • 2 linguri de faina

Mod de preparare

Burta prefiarta si feliata o punem separat, in oala cu presiune impreuna cu 100 ml de otet, apa, sare 1 lingurita, cu foile de dafin, 1/2 capatana usturoi si piperul boabe la fiert ptr 30 minute de cand a inceput sa fiarba. Se scoate apoi si se spala in doua, trei ape si se lasa la stors.

Intre timp in alta oala punem oasele la fiert cu 1 lingura de sare si il spumam intre timp.

Morcovii si patrunjelul se curata si se taie felii subtiri, usturoiul cca. 6 catei se piseaza, ceapa se razuie , si toate acestea se calesc pe 2 linguri de rama.

Cand carnea a fiert , se scot oaselesi se desprinde carnea . Zeama se strecoara si se adauga la ea legumele calite. Se lasa sa fiarba pe jumate apoi se adauga bucatile de carne desprinse de pe oase si burta ca mai sus pregatita. Se fierb asa impreuna pana ce legumele sunt bine fierte. Se mai potriveste de sare daca e nevoie. Cand legumele au fiert turnam otetul de pe ardeii iuti (daca nu aveti asa ceva, se poate folosi zeama de la gogosari iuti , ce se gasesc in comert ) si lasam sa dea din nou in clocot.

Intre timp pregatim maiaua ptr ciorba in felul urmator: intr-un vas punem 4 galbenusuri de oua si 2 linguri de faina si 4 catei de usturoi pisat si amestecam bine adaugand treptat si smantana pana se om ogenizeaza. Se adauga treptat apoi din zeama fierbinte tot cate putin amestacand continuu pana se subtiaza apoi totul se toarna la ciorba . Se lasa sa dea un clocot ,si apoi se ia de pe foc .

Se serveste fierbinte cu ardei iuti prospeti sau murati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
4
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Ciorba greceasca de miel
Bucataras.RO

Ciorba greceasca de miel

Si daca tot nu plec nicaieri, macar cu gandul  sa  fiu in concediu... Asa ca am inceput concediu cu o ciorba...

Ciorba greceasca de miel
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti