Burta prefiarta si feliata o punem separat, in oala cu presiune impreuna cu 100 ml de otet, apa, sare 1 lingurita, cu foile de dafin, 1/2 capatana usturoi si piperul boabe la fiert ptr 30 minute de cand a inceput sa fiarba. Se scoate apoi si se spala in doua, trei ape si se lasa la stors.
Intre timp in alta oala punem oasele la fiert cu 1 lingura de sare si il spumam intre timp.
Morcovii si patrunjelul se curata si se taie felii subtiri, usturoiul cca. 6 catei se piseaza, ceapa se razuie , si toate acestea se calesc pe 2 linguri de rama.
Cand carnea a fiert , se scot oaselesi se desprinde carnea . Zeama se strecoara si se adauga la ea legumele calite. Se lasa sa fiarba pe jumate apoi se adauga bucatile de carne desprinse de pe oase si burta ca mai sus pregatita. Se fierb asa impreuna pana ce legumele sunt bine fierte. Se mai potriveste de sare daca e nevoie. Cand legumele au fiert turnam otetul de pe ardeii iuti (daca nu aveti asa ceva, se poate folosi zeama de la gogosari iuti , ce se gasesc in comert ) si lasam sa dea din nou in clocot.
Intre timp pregatim maiaua ptr ciorba in felul urmator: intr-un vas punem 4 galbenusuri de oua si 2 linguri de faina si 4 catei de usturoi pisat si amestecam bine adaugand treptat si smantana pana se om ogenizeaza. Se adauga treptat apoi din zeama fierbinte tot cate putin amestacand continuu pana se subtiaza apoi totul se toarna la ciorba . Se lasa sa dea un clocot ,si apoi se ia de pe foc .
Se serveste fierbinte cu ardei iuti prospeti sau murati.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraCartofii sunt preferatii mei ...mai ales cei prajiti :)) ... De fapt e o leguma des folosita si buna in aproape orice...
Cartofi la cuptorAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii