Ciorba de burta (VI)

Complexitate
redusa
Ciorba de burta (VI)

Ingrediente

  • pt 8 portii :
  • 1 kg burta prefiarta si feliata
  • 500 gr oase de porc (daca se poate sa fie de la ceafa sau cotlet) cu carnita pe ele
  • 6 l apa
  • 4 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 ceapa razuita fin
  • 2 linguri rama
  • 2 capatani de usturoi
  • sare
  • 3 foi dafin
  • 100 ml otet
  • piper boabe
  • zeama de la ardei iute conservat in otet (un borcan de cca 400 ml)
  • 500 gr smantana
  • 4 galbenusuri de ou
  • 2 linguri de faina

Mod de preparare

Burta prefiarta si feliata o punem separat, in oala cu presiune impreuna cu 100 ml de otet, apa, sare 1 lingurita, cu foile de dafin, 1/2 capatana usturoi si piperul boabe la fiert ptr 30 minute de cand a inceput sa fiarba. Se scoate apoi si se spala in doua, trei ape si se lasa la stors.

Intre timp in alta oala punem oasele la fiert cu 1 lingura de sare si il spumam intre timp.

Morcovii si patrunjelul se curata si se taie felii subtiri, usturoiul cca. 6 catei se piseaza, ceapa se razuie , si toate acestea se calesc pe 2 linguri de rama.

Cand carnea a fiert , se scot oaselesi se desprinde carnea . Zeama se strecoara si se adauga la ea legumele calite. Se lasa sa fiarba pe jumate apoi se adauga bucatile de carne desprinse de pe oase si burta ca mai sus pregatita. Se fierb asa impreuna pana ce legumele sunt bine fierte. Se mai potriveste de sare daca e nevoie. Cand legumele au fiert turnam otetul de pe ardeii iuti (daca nu aveti asa ceva, se poate folosi zeama de la gogosari iuti , ce se gasesc in comert ) si lasam sa dea din nou in clocot.

Intre timp pregatim maiaua ptr ciorba in felul urmator: intr-un vas punem 4 galbenusuri de oua si 2 linguri de faina si 4 catei de usturoi pisat si amestecam bine adaugand treptat si smantana pana se om ogenizeaza. Se adauga treptat apoi din zeama fierbinte tot cate putin amestacand continuu pana se subtiaza apoi totul se toarna la ciorba . Se lasa sa dea un clocot ,si apoi se ia de pe foc .

Se serveste fierbinte cu ardei iuti prospeti sau murati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Taitei de casa
5
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Parteneri
Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot

Inițial am plecat de la rețeta Ritei, CulinaryRainbow, nătut în stil oriental ;)...

Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui