Trandafiri Pentru Pupi (Mic Dejun Dulce-Sarat)

Complexitate
redusa
Trandafiri Pentru Pupi (Mic Dejun Dulce-Sarat)

Ingrediente

  • 450-500 ml lapte batut (se ajusteaza cantitatea in functie de faina)
  • 120 ml lapte
  • 1-2 oua
  • 50-60 gr unt topit
  • vanilie dupa gust
  • culoare alimentara rosie
  • Umplutura dulce
  • 100-150 gr mascarpone
  • cacao dupa gust sau ciocolata (eu nu am pus)
  • vanilie dupa gust
  • zahar dupa gust
  • putin lapte pentru subtiere daca este cazul
  • coaja de lamaie (optional)
  • Umplutura sarata:
  • branza de vaci
  • smantana pentru a inmuia branza daca e prea seaca
  • telemea dupa gust
  • sare (optional-doar daca telemeaua nu e sarata tare)
  • marar tocat (dupa gust)
  • ceapa verde tocata (dupa gust)

Mod de preparare

Ingredientele la care nu am dat cantitati, cele pentru umpluturi, se fac in functie de numarul clatitelor pe care le vreti.

Pentru aluatul de clatite:
Intr-un vas se amesteca toate ingredientele solide si in alt vas cele lichide inclusiv untul topit. Se amesteca apoi cele doua intre ele, se omogenizeaza, ajustand cantitatea de lichid in functie de faina folosita. Decizia de a avea clatite de ciocolata sau rosii, dulci sau sarate se ia inainte de a adauga cacaoa sau ciocolata in compozitie sau culoarea alimentara. Dupa ce aluatul de clatite e gata se imparte in doua vase, in unul adaugam ciocolata topita sau cacao si in al doilea adaugam culoare alimentara rosie.

Intr-o tigaie (aici trebuie sa avem una buna, de calitate, pentru ca aluatul cam are tendinta de a se lipi putin, sau trebuie sa fim atente la copt sa nu le ardem) incepem sa coacem clatitele dupa metoda stiuta.

Adica, se unge cu un servetel imbibat in ulei sau cu o pensula fundul tigaii si apoi cu un polonic punem aluat in tigaia infierbantata, invartim tigaia spre stanga, spre dreapta in asa fel incat sa intindem coca pe toata suprafata fundului tigaii.

Coacem putin pe o parte, verificam din cand in cand daca s-a copt prin ridicare usoara a unei margini dupa care intoarcem pe partea cealalta si coacem. Scoatem pe un platou si ungem cu umplutura dorita.

In cazul meu am avut o umplutura sarata si una dulce, ambele le-am mancat la micul dejun (gusturi diferite intre membrii familiei).

Umplutura dulce:
Punem toate ingredientele intr-un castronas, omogenizam cu o lingura de lemn. Daca compozitia rezultata e prea groasa putem sa adaugam putin lapte si sa o subtiem pana la consistenta dorita si buna pentru intins.

Umplutura sarata:
Tocam ceapa si mararul, radem telemeaua pe razatoarea de mere, amestecam apoi toate.
La fel ca si la umplutura dulce, daca este prea gros amestecul adaugam tot cate putin lapte pana obtinem compozitia dorita.

Intindem pe clatite.

Fiecare clatita dupa ce este umpluta se indoaie in jumatate apoi inca odata in jumatate si vom obtine un sfert de cerc pe care il vom rula putin si il vom pune intr-o canita de cafea, eventual prafuim cu zahar vanilat sau servim langa fructe proaspete (capsuni sau zmeura), iar daca sant sarate le decoram cu marar tocat deasupra sau foarte putina telemea data pe razatoarea cea fina de tot (pentru coaja de lamaie).

Servim cu placere.

In cazul in care canita e putin mai mare se pot aseza doi sau trei trandafiri in ea si pe fundul canii se poate pune un pic de umplutura. Clatitele sant foarte moi si se pot taia cu furculita usor.

Pofta buna sa aveti!!

PS: Pentru ca nu am avut ciocolata in casa am folosit cacao si in final m-am razgandit dupa ce am copt cateva si am adaugat culoarea peste aluatul cu cacao. A iesit o culoare nu chiar frumoasa... in mod normal trebuie sa fie un rosu aprins, frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Ceafa de porc la cuptor
2
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra
Bucataras.RO

Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra

Tort cu blat de biscuiti, crema de ciocolata alba si glazura de ciocolata neagra
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate