Tort Aperitiv de Cascaval

Complexitate
redusa
Tort Aperitiv de Cascaval

Ingrediente

  • Crema de branza cu paprika:
  • -2 buc branza topita cu ciuperci, la tub (2x 140 g) / 2 cutii branza topita, triunghiuri
  • -1 lingura paprika / boia dulce
  • Crema de broccoli:
  • -100 g unt, la temperatura camerei
  • -250 g broccoli, fiert
  • -1 ou, fiert
  • -sare
  • -piper alb, macinat
  • -nucsoara, macinata, dupa gust
  • -zeama de lamaie, dupa gust
  • Crema de cascaval cu mere:
  • -300 ml lapte
  • -100 ml smantana
  • -4 oua
  • -250 g cascaval, ras
  • -50 g faina
  • -150 g unt, la temperatura camerei si frecat spuma
  • -2 mere, curatate de coaja, casuta samburilor si taiate in felii subtiri
  • -2 rotocoale de ananas din conserva, taiate cubulete
  • -10 g gelatina pudra / 6 foite de gelatina
  • -sucul de ananas
  • Altele:
  • -20 felii de cascaval (cca 300g), gen Hochland
  • -100 ml suc de ananas, din conserva
  • -50 g miez de nuca, tocat grosier
  • -cascaval ras
  • -masline verzi si / sau negre, fara samburi
  • -patrunjel verde, tocat fin
  • Pentru finisat:
  • - 1 buc branza topita cu smantana / verdeata, la tub (125 g)
  • - cascaval ras
  • - maslinele verzi cu umplutura de ardei rosu, feliate
  • - patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Crema de branza cu paprika:
Amestecati branza topita cu paprika / boia pana devine omogena si cu aspect cremos.
Daca folositi triunghiuri de branza topita, zdrobiti-le intai cu furculita. Dati deoparte.

Crema de broccoli:
Spumati untul. Mixati broccoli impreuna cu oul fiert. Continuati mixarea, adaugand untul, apoi condimentati dupa gust cu sare, piper, nucsoara si zeama de lamaie. Lasati in asteptare.

Crema de cascaval cu mere:
Puneti intr-un vas laptele, smantana, ouale, cascavalul ras si faina. Fierbeti la bain-marie cca 20 min, la foc mic, amestecand continuu cu telul, pana ce compozitia se ingroasa si ajungeti la consistenta unei creme. Lasati la racit.

Adaugati untul spumat, feliile de mar, cubuletele de ananas si omogenizati.

Puneti gelatina sa se hidrateze in sucul de ananas rece, cca 10 min (sau conform cu instructiunile de pe plic), apoi incalziti putin pana se topeste gelatina, amestecand (aveti grija sa nu se infierbante prea tare).

Inglobati-o in crema de cascaval. Lasati in asteptare.

Asamblare:
Tapetati o tava cu folie alimentara, astfel incat, folia sa depaseasca marginile tavii.

Asezati 5 felii de cascaval, unele langa altele, obtinand o baza de forma dreptunghiulara.

Acoperiti in strat cu 1/2 din crema de cascaval cu mere peste care asezati alte 5 felii de cascaval, unele langa altele.

Intindeti uniform crema de branza cu paptika, presarati cu 1/2 din cantitatea de nuca si stropiti cu 1/2 din cantitatea ramasa de suc de ananas.

Puneti in strat alte 5 felii de cascaval, urmate in ordine de: un strat de crema cu broccoli, restul de crema cu cascaval si mere, nucile ramase (presarate uniform), sucul de ananas ramas.

Acoperiti totul cu ultimele 5 felii de cascaval, asezate unele langa altele.

Puneti deasupra un fund de lemn mai greu si dati la frigider, pentru cateva ore, ca sa se aseze straturile si sa se intareasca bine cremele.

Ornati numai inainte de servire.

Intindeti branza topita cu smantana / verdeata, presarati cu cascaval ras, apoi ornati dupa dorinta cu felii de maslinele verzi cu umplutura de ardei rosu si presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.

Serviti feliat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura
Bucataras.RO

Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura

Vazusem aceasta reteta pe Instagram la Benedetta si mi-a placut tare mult ideea asa ca am pus-o in practica. Este de efect si...

Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti