Tort Aperitiv de Cascaval

Postat pe: 26-03-2014
(0)

Ingrediente

Crema de branza cu paprika:
2 buc branza topita cu ciuperci, la tub (2x 140 g) / 2 cutii branza topita, triunghiuri
1 lingura paprika / boia dulce
Crema de broccoli:
100 g unt, la temperatura camerei
250 g broccoli, fiert
1 ou, fiert
sare
piper alb, macinat
nucsoara, macinata, dupa gust
zeama de lamaie, dupa gust
Crema de cascaval cu mere:
300 ml lapte
100 ml smantana
4 oua
250 g cascaval, ras
50 g faina
150 g unt, la temperatura camerei si frecat spuma
2 mere, curatate de coaja, casuta samburilor si taiate in felii subtiri
2 rotocoale de ananas din conserva, taiate cubulete
10 g gelatina pudra / 6 foite de gelatina
sucul de ananas
Altele:
20 felii de cascaval (cca 300g), gen Hochland
100 ml suc de ananas, din conserva
50 g miez de nuca, tocat grosier
cascaval ras
masline verzi si / sau negre, fara samburi
patrunjel verde, tocat fin
Pentru finisat:
1 buc branza topita cu smantana / verdeata, la tub (125 g)
cascaval ras
maslinele verzi cu umplutura de ardei rosu, feliate
patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Crema de branza cu paprika:
Amestecati branza topita cu paprika / boia pana devine omogena si cu aspect cremos.
Daca folositi triunghiuri de branza topita, zdrobiti-le intai cu furculita. Dati deoparte.

Crema de broccoli:
Spumati untul. Mixati broccoli impreuna cu oul fiert. Continuati mixarea, adaugand untul, apoi condimentati dupa gust cu sare, piper, nucsoara si zeama de lamaie. Lasati in asteptare.

Crema de cascaval cu mere:
Puneti intr-un vas laptele, smantana, ouale, cascavalul ras si faina. Fierbeti la bain-marie cca 20 min, la foc mic, amestecand continuu cu telul, pana ce compozitia se ingroasa si ajungeti la consistenta unei creme. Lasati la racit.

Adaugati untul spumat, feliile de mar, cubuletele de ananas si omogenizati.

Puneti gelatina sa se hidrateze in sucul de ananas rece, cca 10 min (sau conform cu instructiunile de pe plic), apoi incalziti putin pana se topeste gelatina, amestecand (aveti grija sa nu se infierbante prea tare).

Inglobati-o in crema de cascaval. Lasati in asteptare.

Asamblare:
Tapetati o tava cu folie alimentara, astfel incat, folia sa depaseasca marginile tavii.

Asezati 5 felii de cascaval, unele langa altele, obtinand o baza de forma dreptunghiulara.

Acoperiti in strat cu 1/2 din crema de cascaval cu mere peste care asezati alte 5 felii de cascaval, unele langa altele.

Intindeti uniform crema de branza cu paptika, presarati cu 1/2 din cantitatea de nuca si stropiti cu 1/2 din cantitatea ramasa de suc de ananas.

Puneti in strat alte 5 felii de cascaval, urmate in ordine de: un strat de crema cu broccoli, restul de crema cu cascaval si mere, nucile ramase (presarate uniform), sucul de ananas ramas.

Acoperiti totul cu ultimele 5 felii de cascaval, asezate unele langa altele.

Puneti deasupra un fund de lemn mai greu si dati la frigider, pentru cateva ore, ca sa se aseze straturile si sa se intareasca bine cremele.

Ornati numai inainte de servire.

Intindeti branza topita cu smantana / verdeata, presarati cu cascaval ras, apoi ornati dupa dorinta cu felii de maslinele verzi cu umplutura de ardei rosu si presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.

Serviti feliat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Aperitiv de Cascaval" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Aperitiv de Cascaval