Preparare blat:
Amestecam cu mainile faina, sarea si untul rece taiat cubulete, adaugam galbenusul (albusul il vom folosi la umplutura) si o lingura de smantana. Framantam doar cat sa obtinem un aluat omogen. Impachetam aluatul in folie alimentara si il punem in frigider timp de 30 minute.
Preparare umplutura:
Tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul de masline. Taiem fasii subtiri pieptul de pui si adaugam la ceapa calita. Dupa cateva minute punem ardeiul si ciupercile taiate cubulete si lasam sa fiarba la foc mic pana scade tot lichidul lasat. Dam deoparte si lasam la racit.
Scoatem aluatul din frigider il intindem si-l asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptorul preincalzit aprox 15 minute. Dupa acest timp il scoatem din cuptor, punem amestecul de ciuperci si piept de pui iar deasupra turnam ouale batute cu smantana sare si piper. Radem cascavalul si punem inapoi in cuptor inca aprox 30 minute pana tarta se rumeneste frumos.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii