Tarta cu piept de pui si ciuperci

Postat pe: 14-09-2015
(0)

Ingrediente

Blat:
250 g faina
125 g unt
1 galbenus
1 lingura smantana
Umplutura:
300 g piept de pui
300 g ciuperci
200 g cascaval
200 ml smantana
3 oua+ 1albus
1/2 ardei gras rosu si verde
o ceapa
sare
piper
3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Preparare blat:
Amestecam cu mainile faina, sarea si untul rece taiat cubulete, adaugam galbenusul (albusul il vom folosi la umplutura) si o lingura de smantana. Framantam doar cat sa obtinem un aluat omogen. Impachetam aluatul in folie alimentara si il punem in frigider timp de 30 minute.
Preparare umplutura:
Tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul de masline. Taiem fasii subtiri pieptul de pui si adaugam la ceapa calita. Dupa cateva minute punem ardeiul si ciupercile taiate cubulete si lasam sa fiarba la foc mic pana scade tot lichidul lasat. Dam deoparte si lasam la racit.
Scoatem aluatul din frigider il intindem si-l asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptorul preincalzit aprox 15 minute. Dupa acest timp il scoatem din cuptor, punem amestecul de ciuperci si piept de pui iar deasupra turnam ouale batute cu smantana sare si piper. Radem cascavalul si punem inapoi in cuptor inca aprox 30 minute pana tarta se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tarta cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tarta cu piept de pui si ciuperci