Rulada din Piept de Pui

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rulada din Piept de Pui

Ingrediente

  • -300-500g pipt de pui;
  • -1 ardei gras rosu(mare);
  • -8-12 bucati masline negre, fara samburi;
  • -2 morcovi(mai mari) fierti;
  • -sare(vegeta);
  • -piper;
  • -patrunjel verde, tocat;
  • -150-200g cascaval ras;
  • -1-15 plic gelatina alimentara, granule;
  • -2-4 oua;

Mod de preparare

Se macina, prin masina de tocat, pieptul de pui, iar ardeiul, morocvul si maslinele se taie cubulete mici.

La acestea, se adauga ouale, casavalul ras, patrunjelul verde, tocat, gelatina(asa cum este in plic, nedizolvata) se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust.

Se pune compozitia pe o folie transparenta, alimentara, se ruleaza, se inchid foarte bine capetele (eu am preferat sa fac mai multe rulade de dimensiuni mai mici, ca sa le pot fierbe intr-o cratita)

Se inveleste apoi, in folie de aluminiu, legand cu ata capetele, foarte bine.

Punem rulada astfel pregatita intr-o cratita cu apa rece, sa fiarba, pe foc moderat, 20-25 min. din momentul cand apa incepe sa clocoteasca.

Se scoate, se taie la un capat ambele folii si se pune rulada pe un plan inclinat, la scurs.

Apoi, se arunca foliile in care am fiert si se repune in folie tranparenta, curata.

Se da la frigider, pana a doua zi, cand se poate servi, feliata, pe frunze de salata verde.
Avantajul ruladelor, pe langa cele de gust, aspect, usor de pregatit, etc. , este acela ca se pot face cu 1-2 zile inainte de sarbatori(si nu numai cu aceste ocazii ! ! ! ), fara sa ne aglomeram si sa intram in criza de timp pe ultima suta de metrii si sa le pastram la rece(cel mai bine in frigider), pana in momentul servirii.

Chiar daca sunteti fan al maslinelor, nu puneti mai multe in compozitie pentru ca inegreste rulada si capata un aspect neplacut (de gri-murdar)

Nu va ingrijorati. Prin fierbere granulele de geletina, uniform distribuite prin omogenizare, se vor topi si-si vor face datoria. Rulada este ferma si se feliaza foarte bine, fara sa se sfarma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Taitei de casa
3
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Prajitura Budapesta
5
Dulciuri

Prajitura Budapesta

Prajitura Budapesta
Parteneri
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Bucataras.RO

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura pufoasa cu branza
Culinar.RO

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere