Rulada din Piept de Pui

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rulada din Piept de Pui

Ingrediente

  • -300-500g pipt de pui;
  • -1 ardei gras rosu(mare);
  • -8-12 bucati masline negre, fara samburi;
  • -2 morcovi(mai mari) fierti;
  • -sare(vegeta);
  • -piper;
  • -patrunjel verde, tocat;
  • -150-200g cascaval ras;
  • -1-15 plic gelatina alimentara, granule;
  • -2-4 oua;

Mod de preparare

Se macina, prin masina de tocat, pieptul de pui, iar ardeiul, morocvul si maslinele se taie cubulete mici.

La acestea, se adauga ouale, casavalul ras, patrunjelul verde, tocat, gelatina(asa cum este in plic, nedizolvata) se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust.

Se pune compozitia pe o folie transparenta, alimentara, se ruleaza, se inchid foarte bine capetele (eu am preferat sa fac mai multe rulade de dimensiuni mai mici, ca sa le pot fierbe intr-o cratita)

Se inveleste apoi, in folie de aluminiu, legand cu ata capetele, foarte bine.

Punem rulada astfel pregatita intr-o cratita cu apa rece, sa fiarba, pe foc moderat, 20-25 min. din momentul cand apa incepe sa clocoteasca.

Se scoate, se taie la un capat ambele folii si se pune rulada pe un plan inclinat, la scurs.

Apoi, se arunca foliile in care am fiert si se repune in folie tranparenta, curata.

Se da la frigider, pana a doua zi, cand se poate servi, feliata, pe frunze de salata verde.
Avantajul ruladelor, pe langa cele de gust, aspect, usor de pregatit, etc. , este acela ca se pot face cu 1-2 zile inainte de sarbatori(si nu numai cu aceste ocazii ! ! ! ), fara sa ne aglomeram si sa intram in criza de timp pe ultima suta de metrii si sa le pastram la rece(cel mai bine in frigider), pana in momentul servirii.

Chiar daca sunteti fan al maslinelor, nu puneti mai multe in compozitie pentru ca inegreste rulada si capata un aspect neplacut (de gri-murdar)

Nu va ingrijorati. Prin fierbere granulele de geletina, uniform distribuite prin omogenizare, se vor topi si-si vor face datoria. Rulada este ferma si se feliaza foarte bine, fara sa se sfarma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Supa de Pui cu Taietei de Casa

Supa de Pui cu Taietei de Casa

Supa de Pui cu Taietei de Casa
Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
3
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Curry de pui - cel mai gustos curry
5
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Parteneri
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Culinar.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat