Rulada din Piept de Pui

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rulada din Piept de Pui

Ingrediente

  • -300-500g pipt de pui;
  • -1 ardei gras rosu(mare);
  • -8-12 bucati masline negre, fara samburi;
  • -2 morcovi(mai mari) fierti;
  • -sare(vegeta);
  • -piper;
  • -patrunjel verde, tocat;
  • -150-200g cascaval ras;
  • -1-15 plic gelatina alimentara, granule;
  • -2-4 oua;

Mod de preparare

Se macina, prin masina de tocat, pieptul de pui, iar ardeiul, morocvul si maslinele se taie cubulete mici.

La acestea, se adauga ouale, casavalul ras, patrunjelul verde, tocat, gelatina(asa cum este in plic, nedizolvata) se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust.

Se pune compozitia pe o folie transparenta, alimentara, se ruleaza, se inchid foarte bine capetele (eu am preferat sa fac mai multe rulade de dimensiuni mai mici, ca sa le pot fierbe intr-o cratita)

Se inveleste apoi, in folie de aluminiu, legand cu ata capetele, foarte bine.

Punem rulada astfel pregatita intr-o cratita cu apa rece, sa fiarba, pe foc moderat, 20-25 min. din momentul cand apa incepe sa clocoteasca.

Se scoate, se taie la un capat ambele folii si se pune rulada pe un plan inclinat, la scurs.

Apoi, se arunca foliile in care am fiert si se repune in folie tranparenta, curata.

Se da la frigider, pana a doua zi, cand se poate servi, feliata, pe frunze de salata verde.
Avantajul ruladelor, pe langa cele de gust, aspect, usor de pregatit, etc. , este acela ca se pot face cu 1-2 zile inainte de sarbatori(si nu numai cu aceste ocazii ! ! ! ), fara sa ne aglomeram si sa intram in criza de timp pe ultima suta de metrii si sa le pastram la rece(cel mai bine in frigider), pana in momentul servirii.

Chiar daca sunteti fan al maslinelor, nu puneti mai multe in compozitie pentru ca inegreste rulada si capata un aspect neplacut (de gri-murdar)

Nu va ingrijorati. Prin fierbere granulele de geletina, uniform distribuite prin omogenizare, se vor topi si-si vor face datoria. Rulada este ferma si se feliaza foarte bine, fara sa se sfarma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
2
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
5
Dulciuri

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Parteneri
Desert macarons cu crema de lamaie
Bucataras.RO

Desert macarons cu crema de lamaie

V-am adus inca o portie de macarons! Acestia i-am facut special pentru tortul de ziua mea, am vrut sa-l decorez cu aceste...

Desert macarons cu crema de lamaie
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate