Quiche in Crusta de Cartofi Rasi

Complexitate
redusa
Quiche in Crusta de Cartofi Rasi

Ingrediente

  • 2 linguri de unt + ceva mai mut pentru uns, daca nu alegeti uleiul ptr faza asta
  • 500 gr cartofi cruzi si dati pe razatoarea de mere (hash brown)
  • 10 oua mari
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline (cocos sau samburi de struguri)
  • 1/2 de ceapa tocata marunt
  • 1 ardei rosu tocat marunt
  • spanac cat intra in doi pumni
  • 6-7 linguri de smantana
  • 115 gr branza de capra
  • 4 cepe verzi taiate rondele

Mod de preparare

Cuptorul se preancalzeste la 375 f (190C). Ungi o tava de tort cu pereti detasabili cu unt, apoi tapetezi tava cu hartie de copt. Prima data se masoara fundul tavii si se decupeaza hartia exact dupa marime. Apoi, tot din hartie de copt, se taie fasii inalte cat marginea tavii si se lipesc pe peretii unsi. Cu unt topit se unge si hartia.

Cartofii curatati de coaja se rad pe razatoarea de mere, se storc bine sa ne debarasam de lichidul lor dupa care se amesteca cu sare si piper, unt topit si un ou. Compozitia obtinuta se aseaza pe peretii si pe fundul tavii, se preseaza bine sa se lipeasca dupa care se pune tava la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana marginea cartofilor este usor rumenita (aurie). Se scoate din cuptor si se pune deoparte.

Ceapa se toaca marunt si se soteaza in lingura de ulei pentru 2 minute dupa care se adauga ardeiul tocat marunt, sotezi mai departe inca 2 minute, apoi adaugi spanacul spalat si curatat de codite si mai sotezi 1 minut, nu mai mult pentru ca nu vrem sa distrugem frunzele de spanac.

Luam de pe foc, punem deoparte.

In alt castron amestecam smantana cu branza de capra, sare si piper, dupa care adaugam restul de oua pe care le batem inainte, omogenizam si la urma adaugam si amestecul de spanac.

Turnam peste crusta de cartofi, presaram ceapa verde tocata deasupra si dam din nou la cuptorul incalzit.

Coacem 45-50 de minute sau pana crusta este aurie si mijlocul este foarte usor moale, adica are o miscare usoara gelatinoasa.

Se scoate din cuptor, se lasa putin la racit dupa care se indeparteaza peretii tavii. Daca ati folosit o tava mai mica si portie este injumatatita, atunci dupa ce este destul de racorita ca sa putem tine palma pe suprafata quiche-ului, prindem de hartia de copt si tragem in sus doar cat sa miscam putintel asa zisul tort. Apoi dupa ce l-am dezlipit de pe tava, rastrnam aceasta cu fundul in sus avand grija sa avem palma pe suprafata quiche-ului ca sa o prindem. Cu grija dupa ce am scos-o din tava indepartam hartia de copt de pe fundul" tortului" si o asezam cu fata in sus pe un platou. Indepartam si hartia de pe lateral dupa care servim caldut alaturi de o salata sau chiar simpla.

Noi am servit doar cu paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie