Placintele cu carne si ciuperci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Placintele cu carne si ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingura unt
  • sare
  • Umplutura:
  • 300 gr carne tocata amestec
  • 200 gr ciuperci la borcan
  • 1 ceapa
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 ardei kapia
  • 2 rosii decojite
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 ou + 1 pentru uns
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Aluatul:
Topim untul si il lasam sa se raceasca.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.
Intr-un bol punem faina, un praf de sare, drojdia si amestecam.
Punem apa treptat si framantam, pana aluatul devine omogen, iar la final incoporam untul.
Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca la loc ferit de curent.
Umplutura:
Curatam ceapa, o tocam, iar pe cea verde o taiem rondele.
Ardeiul kapia il facem cubulete, la fel si rosiile.
Ciupercile le spalam si le taiem potrivit.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa, apoi adaugam rosiile, ardeiul kapia si ciupercile.
Dupa 3-4 minute incorporam carnea, condimentam cu sare si piper dupa gust.
Adaugam circa o cana de apa, pasta de gogosari cu kapia, amestecam bine si lasam sa scada la foc potrivit timp in care mai invartim sa nu se formeze cocoloase din carne.
Dupa ce a scazut toata zeama, punem pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc.
Tragem tigaia deoparte cand este gata, presaram marar verde tocat, spargem oul si le incorporam.
Aluatul obtinut il impartim in 3 bucati.
Intindem prima foaia pe masa presarata cu faina, iar cu un castron decupam cercuri.
Pe jumatatea fiecarui cerc punem umplutura iar cu cealalta jumatate venim peste si presam capetele cu degetele. Prodecam la fel cu toate.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe toate, apoi batem un ou spuma si le ungem.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumenesc frumos.
Le scoatem cand sunt gata, le lasam 5 minute la racorit si servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Gogonele murate in saramura
4
Conserve, muraturi

Gogonele murate in saramura

Gogonele murate in saramura
Gogosari si conopida la otet
5
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Parteneri
Varza la cuptor cu ciolan afumat
Bucataras.RO

Varza la cuptor cu ciolan afumat

De la Gaby inspirat si de Motan mancat! :))) Trebuie sa o faceti neaparat, este nemaipomenit de buna!

Varza la cuptor cu ciolan afumat
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Culinar.RO

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Budinca de must
Gustos.RO

Budinca de must

Reteta de budinca de must. Cum se prepara budinca de must reteta delicioasa de toamna.

Budinca de must