Placintele cu carne si ciuperci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Placintele cu carne si ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingura unt
  • sare
  • Umplutura:
  • 300 gr carne tocata amestec
  • 200 gr ciuperci la borcan
  • 1 ceapa
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 ardei kapia
  • 2 rosii decojite
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 ou + 1 pentru uns
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Aluatul:
Topim untul si il lasam sa se raceasca.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.
Intr-un bol punem faina, un praf de sare, drojdia si amestecam.
Punem apa treptat si framantam, pana aluatul devine omogen, iar la final incoporam untul.
Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca la loc ferit de curent.
Umplutura:
Curatam ceapa, o tocam, iar pe cea verde o taiem rondele.
Ardeiul kapia il facem cubulete, la fel si rosiile.
Ciupercile le spalam si le taiem potrivit.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa, apoi adaugam rosiile, ardeiul kapia si ciupercile.
Dupa 3-4 minute incorporam carnea, condimentam cu sare si piper dupa gust.
Adaugam circa o cana de apa, pasta de gogosari cu kapia, amestecam bine si lasam sa scada la foc potrivit timp in care mai invartim sa nu se formeze cocoloase din carne.
Dupa ce a scazut toata zeama, punem pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc.
Tragem tigaia deoparte cand este gata, presaram marar verde tocat, spargem oul si le incorporam.
Aluatul obtinut il impartim in 3 bucati.
Intindem prima foaia pe masa presarata cu faina, iar cu un castron decupam cercuri.
Pe jumatatea fiecarui cerc punem umplutura iar cu cealalta jumatate venim peste si presam capetele cu degetele. Prodecam la fel cu toate.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe toate, apoi batem un ou spuma si le ungem.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumenesc frumos.
Le scoatem cand sunt gata, le lasam 5 minute la racorit si servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Zacusca de macrou
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...

Zacusca de macrou
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti