Alifiati drojdia cu zaharul si dizolvati in bere (lapte sau apa, caldute), turnati imediat peste faina cernuta impreuna cu sarea si 5 linguri de ulei.
Framantati bine.
Ungeti masa de lucru cu 1- 2 linguri de ulei si intindeti aluatul in foaie:
-mai grosa, daca vreti sa aveti un blat mai consistent si pufos, sau
-mai subtire, pentru un blat mai crocant.
Va recomand sa lucrati repede pentru ca aluatul are tendinta sa se inmoaie.
Ungeti cu un strat subtire de sos pentru pizza pregatit si presarati cascaval ras.
Presarati uniform cu umplutura dorita, taiata cubulete, apoi presarati din nou cascaval ras.
Rulati foaia de aluat pe latura lunga, sub forma de sul sau rulati din ambele capete spre mijloc si taiati in bucati de 2-2,5 cm grosime.
Asezati in tava tapetata cu hartie de copt si ungeti cu galbenusul batut cu lapte.
Dati la cuptorul incins pentru 20-25 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Serviti cat sunt calde alaturi de o bere rece.
Sos pentru pizza: Fierbeti pana capatati consistenta dorita ingredientele enumerate, iar la sfarsit condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Nota: Aluatul facut cu bere iese mult mai fraged.
Puteti unge pizza proaspat scoasa din cuptor cu un sos de usturoi facut din usturoi pisat frecat cu ulei.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii