Ingrediente
● Pentru blat ne sunt necesare: |
● 350 gr făină albă de grâu |
● 25 gr drojdie proaspătă |
● O linguriţă cu zahăr |
● O linguriţă cu sare |
● 50 ml lapte dulce |
● Un ou |
● 2 linguri cu ulei |
● 2 linguriţe cu oregano uscat |
● 100 ml apă minerală carbogazoasă |
● Suplimentar: |
● 100 ml suc de roşii (de casă) |
● Pentru umplut: |
● Un piept mic de pui |
● 400 gr caşcaval |
● Un ananas |
● Doi ardei capia roşu |
● Câteva fire de ceapă verde |
● O rămurică de roşii chery |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h:30min
Într-un bol micuţ se pasează drojdia cu zahărul şi se lasă la dospit pentru aproximativ 10 minute.
Într-un vas încăpător se cerne făina şi se adaugă, pe rând, restul ingredientelor: sarea, oul, uleiul, oregano uscat, laptele şi apa minerală.
Se adaugă drojdia dospită şi se frământă un aluat elastic şi nelipicios.
Se lasă vasul într-un loc călduţ, până ce aluatul îşi dublează volumul.
Pieptul de pui se taie în cuburi sau fâşii şi se rumeneşte uşor.
Ardeii capia se taie în felii subţiri şi se prăjesc la foc iute pentru 2 minute.
Se curăţă ananasul şi se taie în cuburi.
Din aluatul dospit se întind două foi egale.
Fiecare foaie se unge cu suc de roşii, se presară jumătate din cantitatea de caşcaval şi se aşază pieptul rumenit, ananasul cuburi, ardeii capia, roşioarele şi ceapa verde tocată.
Pizza astfel pregatită se coace pentru 15-20 de minute la o temperatură de 160 de grade.
După ce se scoate din cuptor se presară caşcavalul rămas. Se serveşte caldă. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pizza cu ananas si piept de pui" nu uita sa ii faci un review.
Într-un vas încăpător se cerne făina şi se adaugă, pe rând, restul ingredientelor: sarea, oul, uleiul, oregano uscat, laptele şi apa minerală.
Se adaugă drojdia dospită şi se frământă un aluat elastic şi nelipicios.
Se lasă vasul într-un loc călduţ, până ce aluatul îşi dublează volumul.
Pieptul de pui se taie în cuburi sau fâşii şi se rumeneşte uşor.
Ardeii capia se taie în felii subţiri şi se prăjesc la foc iute pentru 2 minute.
Se curăţă ananasul şi se taie în cuburi.
Din aluatul dospit se întind două foi egale.
Fiecare foaie se unge cu suc de roşii, se presară jumătate din cantitatea de caşcaval şi se aşază pieptul rumenit, ananasul cuburi, ardeii capia, roşioarele şi ceapa verde tocată.
Pizza astfel pregatită se coace pentru 15-20 de minute la o temperatură de 160 de grade.
După ce se scoate din cuptor se presară caşcavalul rămas. Se serveşte caldă. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pizza cu ananas si piept de pui" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany