Pizza cu ananas si piept de pui

Postat pe: 16-03-2016
(0)

Ingrediente

Pentru blat ne sunt necesare:
350 gr făină albă de grâu
25 gr drojdie proaspătă
O linguriţă cu zahăr
O linguriţă cu sare
50 ml lapte dulce
Un ou
2 linguri cu ulei
2 linguriţe cu oregano uscat
100 ml apă minerală carbogazoasă
Suplimentar:
100 ml suc de roşii (de casă)
Pentru umplut:
Un piept mic de pui
400 gr caşcaval
Un ananas
Doi ardei capia roşu
Câteva fire de ceapă verde
O rămurică de roşii chery

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Într-un bol micuţ se pasează drojdia cu zahărul şi se lasă la dospit pentru aproximativ 10 minute.

Într-un vas încăpător se cerne făina şi se adaugă, pe rând, restul ingredientelor: sarea, oul, uleiul, oregano uscat, laptele şi apa minerală.

Se adaugă drojdia dospită şi se frământă un aluat elastic şi nelipicios.

Se lasă vasul într-un loc călduţ, până ce aluatul îşi dublează volumul.

Pieptul de pui se taie în cuburi sau fâşii şi se rumeneşte uşor.

Ardeii capia se taie în felii subţiri şi se prăjesc la foc iute pentru 2 minute.

Se curăţă ananasul şi se taie în cuburi.

Din aluatul dospit se întind două foi egale.

Fiecare foaie se unge cu suc de roşii, se presară jumătate din cantitatea de caşcaval şi se aşază pieptul rumenit, ananasul cuburi, ardeii capia, roşioarele şi ceapa verde tocată.

Pizza astfel pregatită se coace pentru 15-20 de minute la o temperatură de 160 de grade.

După ce se scoate din cuptor se presară caşcavalul rămas. Se serveşte caldă. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pizza cu ananas si piept de pui" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pizza cu ananas si piept de pui