Pizza cu ananas si piept de pui

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Pizza cu ananas si piept de pui

Ingrediente

  • Pentru blat ne sunt necesare:
  • 350 gr făină albă de grâu
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • O linguriţă cu zahăr
  • O linguriţă cu sare
  • 50 ml lapte dulce
  • Un ou
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 linguriţe cu oregano uscat
  • 100 ml apă minerală carbogazoasă
  • Suplimentar:
  • 100 ml suc de roşii (de casă)
  • Pentru umplut:
  • Un piept mic de pui
  • 400 gr caşcaval
  • Un ananas
  • Doi ardei capia roşu
  • Câteva fire de ceapă verde
  • O rămurică de roşii chery

Mod de preparare

Într-un bol micuţ se pasează drojdia cu zahărul şi se lasă la dospit pentru aproximativ 10 minute.

Într-un vas încăpător se cerne făina şi se adaugă, pe rând, restul ingredientelor: sarea, oul, uleiul, oregano uscat, laptele şi apa minerală.

Se adaugă drojdia dospită şi se frământă un aluat elastic şi nelipicios.

Se lasă vasul într-un loc călduţ, până ce aluatul îşi dublează volumul.

Pieptul de pui se taie în cuburi sau fâşii şi se rumeneşte uşor.

Ardeii capia se taie în felii subţiri şi se prăjesc la foc iute pentru 2 minute.

Se curăţă ananasul şi se taie în cuburi.

Din aluatul dospit se întind două foi egale.

Fiecare foaie se unge cu suc de roşii, se presară jumătate din cantitatea de caşcaval şi se aşază pieptul rumenit, ananasul cuburi, ardeii capia, roşioarele şi ceapa verde tocată.

Pizza astfel pregatită se coace pentru 15-20 de minute la o temperatură de 160 de grade.

După ce se scoate din cuptor se presară caşcavalul rămas. Se serveşte caldă. Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii
5
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Parteneri
Ciorba de miel reteta cu legume proaspete, tarhon si leustean
Bucataras.RO

Ciorba de miel reteta cu legume proaspete, tarhon si leustean

Ciorba de miel reteta Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu care...

Ciorba de miel reteta cu legume proaspete, tarhon si leustean
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia