Omleta fara gluten

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 6 felii de pastrama de porc taiata bucati (optional)
  • 2 linguri de ulei
  • 3 cartofi rosii spalati si taiati cubulete
  • 1 ceapa rosie taiata fin
  • 1 ardei gras tocat
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1/8 cana lapte sau lapte de soia
  • 6 oua mari, batute usor
  • 2 albusuri batute usor
  • 1 ceasca de branza cheddar data pe razatoare
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita piper
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Incalziti o tigaie si frigeti pastrama de porc timp de 4-5 minute la foc mediu. Puneti-o deoparte.

Intr-un vas mai mare sotati cartofii in cele 2 linguri de ulei timp de 10-12 minute sau pana cand sunt aproape facuti. Adaugati ceapa, ardeiul si usturoiul. Continuati sa sotati pana cand ceapa este moale si cartofii sunt patrunsi (dureaza aproximativ 5-10 minute).

Intr-un castron puneti laptele, ouale batute si albusurile.

Puneti carnea peste legume si turnati si amestecul de oua cu lapte. Prajiti la foc mediu, ridicand din cand in cand din compozitie pentru a permite amestecului de oua sa patrunda dedesubt. Acoperiti si dati focul mai mic. Tineti pe foc pana cand ouale s-au coagulat. Adaugati branza si acoperiti pana cand se topeste.

Adaugati sare si piper, si eventual patrunjelul proaspat.

Valori nutritionale pentru o portie:
~420 calorii
~23 g grasimi
~26 grame proteine
~27 grame carbohidrati
~371 mg cholesterol
~900 mg sodium

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)