Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba.Ii lasam la fiert circa 10-15 min. Indepartam spuma care se formeaza.
Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in apa cu putina sare.Il lasam la fiert circa 15 -20 min. Indepartam spuma care se formeaza.
Cand ficateii si pieptul de pui s-au fiert, ii scoatem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se raceasca.
Cand se racesc, jumatate ii dam prin masina de tocat iar jumatate ii taiem cubulete.
Ceapa, usturoiul si ardeiul le tocam marunt, la cutit.
Punem untul intr-o cratita, iar cand se incinge adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul, si le lasam la calit 5-10 minute.La sfarsit adaugam verdeata tocata marunt. Cand se racesc amestecam cu ficateii si pieptul de pui, adaugam cele 5 oua batute bine, condimentam cu sare, piper si boia dupa gust.
Aluatul de foietaj se intinde putin cu sucitorul si se aseaza intr-o tava (eu am folosit un vas termorezistent de 23x13x7 cm) . Se lasa marginile mai mari, sa atarne peste marginile tavii. Se aseaza jumatate din compozitia de carne si ficatei , se pun ouale fierte, taiate cubulete si se acopera cu restul de amestec. Marginile de aluat se taie fasii de cca. 1 cm latime si se aduc una peste cealalta deasupra. Se unge aluatul cu galbenus de ou si se da tava la cuptorul incalzit, pentru cca o ora, la foc mediu. Cand se raceste, se feliaza.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii