Drob de Pui cu Ciuperci

Complexitate
redusa
Drob de Pui cu Ciuperci

Ingrediente

  • 150 gr pipote
  • 150 gr ficat de pui
  • 200 gr inimi de pui
  • 2-3 piepti de pui dezosati
  • 2 cutii de ciuperci (marime mica)
  • 2 cepe tocate
  • ulei
  • 1 ardei gras
  • sare si piper dupa gust
  • 1-2 lingurita de boia de ardei
  • 4-5 catei de usturoi
  • marar dupa gust
  • 10 foi de clatite preparate cu marar si usturoi
  • 1 lingurita de vegeta de casa
  • 50 ml vin semidulce
  • 150 gr mozzarella sau gruyere
  • 2 oua crude
  • 4-5 oua fierte (optional) patrunjel tocat
  • ceapa verde dupa dorinta

Mod de preparare

Spalam inimile, pipotele si ficatul precum si pieptii de pui. Ceapa o curatam, spalam si apoi o tocam, spalam ardeiul si il tocam.

In oala cu presiune (kukta) punem inimile si pipotele impreuna cu putin ulei, ceapa, boia, sare, piper si ardei, adaugam apa, atasam capacul si punem la foc. In alt vas punem ficatul de pui cu putin ulei, sare, piper si ceapa si il prajim.

Scoatem ciupercile din conserva, le spalam bine, apoi le mai fierbem putintel in vin dupa care le punem separat. . Cand pipotele si inimile sant fierte, strecuram de apa (o pastram la congelator ca este buna la o alta mancare sau la orez) dupa care macinam totul la masina de carne (sa nu uitam sa adaugam ciupercile puse deoparte).

Punem compozitia rezultata intr-un vas mai mare si amestecam cu ouale crude, dregem de sare si piper daca mai este cazul, adaugam usturoi daca vrem mai picant, punem fire de ceapa verde proaspata si fin tocata, marar dupa gust, patrunjel proaspat tocat si circa 50-60 gr de branza (din cea pe care o alegem sa o folosim).

Omogenizam totul, acoperim si dam la frigider sa se intrepatrunda bine aromele.
Facem clatitele (asta daca nu le avem deja pregatite din timp). Facem aluatul de clatite dupa reteta dorita, dar nu punem zahar in compozitie ci adaugam mai multa sare si marar tocat precum si usturoi.

Luam un vas termorezistent, stropim cu putin ulei in interior si asezam clatitele una langa alta, usor trecand una peste alta, pe peretii si fundul vasului, lasandu-le sa cada peste peretii tavii. Presaram un strat de branza rasa peste ele dupa care asezam compozitia de carne, doar pana la jumatate, asezam ouale fierte si acoperim cu restul de amestec si un strat de branza rasa.

Ridicam marginile clatitelor si acoperim compozitia, avand grija sa lipim clatitele cu branza rasa (se va topi la caldura cuptorului si va tine clatitele lipite bine). Acoperim vasul si dam la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora la temperatura mare.

Scoatem din cuptor, indepartam folia cu care am acoperit, lasam la racorit putin dupa care rasturnam pe un platou, si decoram cu patrunjel proaspat tocat dupa dorinta .....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia