Drob de casa

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Drob de casa

Ingrediente

  • Pentru supa si pilaf:
  • 1 cana mica cu orez
  • 1 litru apa;
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri ulei,
  • Tacam si aripioare de pui;
  • Sare si piper dupa gust
  • Pentru drob:
  • 400 g ficat de porc fiert;
  • 1 castronel de pilaf;
  • 1 morcov fiert;
  • Cateva frunze de ceapa verde;
  • Cateva fire de marar si patrunjel;
  • 2 oua crude pentru a lega compozitia;
  • 1 lingura de ulei;
  • putin unt;
  • 50 g cascaval ras;
  • Sare, piper;
  • Decor: cateva rosii

Mod de preparare

Supa si pilaful:
Se pune la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu tacamul de pui alaturi de un varf de lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma. Veti sti ca e carnea fiarta cand veti observa ca incepe sa se desprinda de pe os. Se mai amesteca din cand in cand in supa, astfel incat carnea sa nu se lipeasca.
Incepem sa adaugam legumele. Dintre ele, se adauga mai intai ceapa, ea va limpezi supa. Apoi se adauga si ardeiul si morcovul taiate. Se gusta si se potriveste cu sare, daca mai trebuie. Supa se fierbe cam 1 ora.
Cand supa este gata, o luam de pe foc si incalzim cuptorul.
Se spala orezul in 4-5 ape. Apoi se asaza intr-o craticioara cu 3 linguri de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare peste orez, astfel incat lichidul sa acopere de 2 degete orezul. Peste orez, se asaza si aripioarele si morcovul. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox. 30 de minute.

Drobul:
Se fierbe ficatul de porc in apa cu putina sare si se lasa la racit, apoi se taie foarte marunt, va puteti ajuta de robotul de bucatarie.
Intr-un vas mare se amesteca ficatul de porc cu pilaful. Acum putem adauga frunzele de ceapa, mararul si patrunjelul tocate marunt, putina sare si piper, morcovul fiert tocat marunt si ouale crude pentru a lega compozitia. Se adauga si uleiul si se amesteca bine.

Asezam amestecul intr-o craticioara rotunda, pe foaie de copt. Decoram cu felii de rosii, fasii de unt si cascaval ras. Puteti decora dupa gust si inspiratie.
Se coace la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute.

Se serveste cu salata de legume.

Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Foietaj cu ciocolata amaruie
Bucataras.RO

Foietaj cu ciocolata amaruie

un desert rapid si foarte gustos

Foietaj cu ciocolata amaruie
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola