Drob de casa

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Drob de casa

Ingrediente

  • Pentru supa si pilaf:
  • 1 cana mica cu orez
  • 1 litru apa;
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri ulei,
  • Tacam si aripioare de pui;
  • Sare si piper dupa gust
  • Pentru drob:
  • 400 g ficat de porc fiert;
  • 1 castronel de pilaf;
  • 1 morcov fiert;
  • Cateva frunze de ceapa verde;
  • Cateva fire de marar si patrunjel;
  • 2 oua crude pentru a lega compozitia;
  • 1 lingura de ulei;
  • putin unt;
  • 50 g cascaval ras;
  • Sare, piper;
  • Decor: cateva rosii

Mod de preparare

Supa si pilaful:
Se pune la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu tacamul de pui alaturi de un varf de lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma. Veti sti ca e carnea fiarta cand veti observa ca incepe sa se desprinda de pe os. Se mai amesteca din cand in cand in supa, astfel incat carnea sa nu se lipeasca.
Incepem sa adaugam legumele. Dintre ele, se adauga mai intai ceapa, ea va limpezi supa. Apoi se adauga si ardeiul si morcovul taiate. Se gusta si se potriveste cu sare, daca mai trebuie. Supa se fierbe cam 1 ora.
Cand supa este gata, o luam de pe foc si incalzim cuptorul.
Se spala orezul in 4-5 ape. Apoi se asaza intr-o craticioara cu 3 linguri de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare peste orez, astfel incat lichidul sa acopere de 2 degete orezul. Peste orez, se asaza si aripioarele si morcovul. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox. 30 de minute.

Drobul:
Se fierbe ficatul de porc in apa cu putina sare si se lasa la racit, apoi se taie foarte marunt, va puteti ajuta de robotul de bucatarie.
Intr-un vas mare se amesteca ficatul de porc cu pilaful. Acum putem adauga frunzele de ceapa, mararul si patrunjelul tocate marunt, putina sare si piper, morcovul fiert tocat marunt si ouale crude pentru a lega compozitia. Se adauga si uleiul si se amesteca bine.

Asezam amestecul intr-o craticioara rotunda, pe foaie de copt. Decoram cu felii de rosii, fasii de unt si cascaval ras. Puteti decora dupa gust si inspiratie.
Se coace la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute.

Se serveste cu salata de legume.

Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Ghiveci de legume
Bucataras.RO

Ghiveci de legume

Pentru ca inca suntem in post va propun sa facem un ghiveci de legume, hranitor si delicios. Daca nu tineti post, puteti sa...

Ghiveci de legume
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia