Drob de casa

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Drob de casa

Ingrediente

  • Pentru supa si pilaf:
  • 1 cana mica cu orez
  • 1 litru apa;
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri ulei,
  • Tacam si aripioare de pui;
  • Sare si piper dupa gust
  • Pentru drob:
  • 400 g ficat de porc fiert;
  • 1 castronel de pilaf;
  • 1 morcov fiert;
  • Cateva frunze de ceapa verde;
  • Cateva fire de marar si patrunjel;
  • 2 oua crude pentru a lega compozitia;
  • 1 lingura de ulei;
  • putin unt;
  • 50 g cascaval ras;
  • Sare, piper;
  • Decor: cateva rosii

Mod de preparare

Supa si pilaful:
Se pune la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu tacamul de pui alaturi de un varf de lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma. Veti sti ca e carnea fiarta cand veti observa ca incepe sa se desprinda de pe os. Se mai amesteca din cand in cand in supa, astfel incat carnea sa nu se lipeasca.
Incepem sa adaugam legumele. Dintre ele, se adauga mai intai ceapa, ea va limpezi supa. Apoi se adauga si ardeiul si morcovul taiate. Se gusta si se potriveste cu sare, daca mai trebuie. Supa se fierbe cam 1 ora.
Cand supa este gata, o luam de pe foc si incalzim cuptorul.
Se spala orezul in 4-5 ape. Apoi se asaza intr-o craticioara cu 3 linguri de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare peste orez, astfel incat lichidul sa acopere de 2 degete orezul. Peste orez, se asaza si aripioarele si morcovul. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox. 30 de minute.

Drobul:
Se fierbe ficatul de porc in apa cu putina sare si se lasa la racit, apoi se taie foarte marunt, va puteti ajuta de robotul de bucatarie.
Intr-un vas mare se amesteca ficatul de porc cu pilaful. Acum putem adauga frunzele de ceapa, mararul si patrunjelul tocate marunt, putina sare si piper, morcovul fiert tocat marunt si ouale crude pentru a lega compozitia. Se adauga si uleiul si se amesteca bine.

Asezam amestecul intr-o craticioara rotunda, pe foaie de copt. Decoram cu felii de rosii, fasii de unt si cascaval ras. Puteti decora dupa gust si inspiratie.
Se coace la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute.

Se serveste cu salata de legume.

Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Desert pariziene cu jeleu de cirese
Bucataras.RO

Desert pariziene cu jeleu de cirese

Pentru ca primisem cateva cirese, am zis sa pregatesc ceva cu ele, sa nu le consumam doar asa! Am facut aceste pariziene cu...

Desert pariziene cu jeleu de cirese
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai