Se fierb cartofii in coaja, se curata si se paseaza ca pentru piure, se adauga prazul tocat fin, usturoiul pasat, bulionul de gogosari, ouale, sunca de Praga data prin razatoarea mare, sare, oregano, rozmarin, boia de ardei iute, 100 gr. pesmet si se omogenizeaza bine compozitia. Se ia cu mana cam o lingura de compozitie si se face o gaura cu degetul la mijloc, se pune un cub de cascaval, se acopera si se face o bila in podul palmei, este bine sa avem mana unsa cu ulei sa nu se lipeasca de maini, se da bila prin pesmet si se pune pe un platou. Se fac bilute pana la terminarea compozitiei.
Intr-un ceaun se pun cam 800 ml ulei la fiert si cand clocoteste uleiul, dam drumul la bilute in ceaun, una cate una si ele imediat isi vor prinde crusta si se vor rumeni frumos; este necesar sa fie la fierbere uleiul altfel bilutele vor lua ulei mult, se vor crapa si va curge cascavalul din ele. Se rumenesc in doar cateva minute, se scot cu un strecurator si se pun pe un platou pe care s-au pus cateva servetele sa traga surplusul de ulei.
Sa aveti pofta, dragilor la asa delicii!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii