Bulete cu cartofi si cascaval

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Bulete cu cartofi si cascaval

Ingrediente

  • -1 kg cartofi
  • -1 bucata praz
  • -1 capatana de usturoi
  • -2 linguri bulion de gogosari
  • -3 oua
  • -200 gr sunca Praga
  • -1 lingurita sare
  • -1 lingurita oregano
  • -1 lingurita rozmarin
  • -1 varf de cutit de boia de ardei iute
  • -150 gr cascaval afumat-produs de Romania
  • -200 gr pesmet

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se paseaza ca pentru piure, se adauga prazul tocat fin, usturoiul pasat, bulionul de gogosari, ouale, sunca de Praga data prin razatoarea mare, sare, oregano, rozmarin, boia de ardei iute, 100 gr. pesmet si se omogenizeaza bine compozitia. Se ia cu mana cam o lingura de compozitie si se face o gaura cu degetul la mijloc, se pune un cub de cascaval, se acopera si se face o bila in podul palmei, este bine sa avem mana unsa cu ulei sa nu se lipeasca de maini, se da bila prin pesmet si se pune pe un platou. Se fac bilute pana la terminarea compozitiei.

Intr-un ceaun se pun cam 800 ml ulei la fiert si cand clocoteste uleiul, dam drumul la bilute in ceaun, una cate una si ele imediat isi vor prinde crusta si se vor rumeni frumos; este necesar sa fie la fierbere uleiul altfel bilutele vor lua ulei mult, se vor crapa si va curge cascavalul din ele. Se rumenesc in doar cateva minute, se scot cu un strecurator si se pun pe un platou pe care s-au pus cateva servetele sa traga surplusul de ulei.

Sa aveti pofta, dragilor la asa delicii!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Friptura pomana porcului
2
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce