Se fierb cartofii in coaja, se curata si se paseaza ca pentru piure, se adauga prazul tocat fin, usturoiul pasat, bulionul de gogosari, ouale, sunca de Praga data prin razatoarea mare, sare, oregano, rozmarin, boia de ardei iute, 100 gr. pesmet si se omogenizeaza bine compozitia. Se ia cu mana cam o lingura de compozitie si se face o gaura cu degetul la mijloc, se pune un cub de cascaval, se acopera si se face o bila in podul palmei, este bine sa avem mana unsa cu ulei sa nu se lipeasca de maini, se da bila prin pesmet si se pune pe un platou. Se fac bilute pana la terminarea compozitiei.
Intr-un ceaun se pun cam 800 ml ulei la fiert si cand clocoteste uleiul, dam drumul la bilute in ceaun, una cate una si ele imediat isi vor prinde crusta si se vor rumeni frumos; este necesar sa fie la fierbere uleiul altfel bilutele vor lua ulei mult, se vor crapa si va curge cascavalul din ele. Se rumenesc in doar cateva minute, se scot cu un strecurator si se pun pe un platou pe care s-au pus cateva servetele sa traga surplusul de ulei.
Sa aveti pofta, dragilor la asa delicii!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii