Bulete cu cartofi si cascaval

Postat pe: 18-10-2018
(0)

Ingrediente

1 kg cartofi
1 bucata praz
1 capatana de usturoi
2 linguri bulion de gogosari
3 oua
200 gr sunca Praga
1 lingurita sare
1 lingurita oregano
1 lingurita rozmarin
1 varf de cutit de boia de ardei iute
150 gr cascaval afumat-produs de Romania
200 gr pesmet

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

6 portii

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se paseaza ca pentru piure, se adauga prazul tocat fin, usturoiul pasat, bulionul de gogosari, ouale, sunca de Praga data prin razatoarea mare, sare, oregano, rozmarin, boia de ardei iute, 100 gr. pesmet si se omogenizeaza bine compozitia. Se ia cu mana cam o lingura de compozitie si se face o gaura cu degetul la mijloc, se pune un cub de cascaval, se acopera si se face o bila in podul palmei, este bine sa avem mana unsa cu ulei sa nu se lipeasca de maini, se da bila prin pesmet si se pune pe un platou. Se fac bilute pana la terminarea compozitiei.

Intr-un ceaun se pun cam 800 ml ulei la fiert si cand clocoteste uleiul, dam drumul la bilute in ceaun, una cate una si ele imediat isi vor prinde crusta si se vor rumeni frumos; este necesar sa fie la fierbere uleiul altfel bilutele vor lua ulei mult, se vor crapa si va curge cascavalul din ele. Se rumenesc in doar cateva minute, se scot cu un strecurator si se pun pe un platou pe care s-au pus cateva servetele sa traga surplusul de ulei.

Sa aveti pofta, dragilor la asa delicii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bulete cu cartofi si cascaval" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bulete cu cartofi si cascaval