Aperitiv din Creier cu Oua si Spanac

Postat pe: 03-02-2015
(0)

Ingrediente

500 g creier de porc, vitel sau miel, proaspat sau congelat
1 lingura ulei, pentru uns tava
2 linguri pesmet, pentru tava
2 linguri otet
1 lingurita sare
cca 150 g boabe de mazare, congelate sau din conserva
8 oua
2 linguri pline de smantana / lapte
½ lingurita sare
½ lingurita piper, proaspat macinat
150 g spanac tocat, congelat (tras la tigaie si condimentat) / 1 mana de frunze de spanac (50 g)
60 g unt, taiat in cubulete mici
100 g cascaval, ras (optional)
1 legatura ceapa verde, pentru servit (optional)

Mod de preparare

Lasati creierul la decongela, de seara pana dimineata (daca folositi creier congelat).
Tapetati un vas termorezistent / ceramic cu ulei si pesmet, inclusiv peretii laterali.
Spalati creierul, lasati-l 60 min intr-un vas cu apa rece la care ati adaugat 1 lingura de otet (ca sa iasa tot sangele din el).

Scurgeti si curatati creierul de pielita neagra si firisoarele rosii.
Puneti-l la fiert in apa, impreuna cu 1 lingurita sare si 1 lingura otet.
Fierbeti 10-15 min, la foc mic spre mediu, apoi scurgeti si lasati la racit.
Portionati creierul in bucatele de 3-4 cm, puneti-l intr-un strat, in tava pregatita si distribuiti ½ din cantitatea de boabe de mazare.

* Eu am amestecat ½ din cantitatea de creier fiert cu 3 linguri rosii cuburi (la conserva) si compozitia racita format din 1 ceapa (tocata marunt), 1 morcov (ras pe razatoarea mare), calite separat in ulei incins pana devin al dente.

Separat, bateti ouale impreuna cu smantana / laptele si cate ½ lingurita de sare si piper.
Turnati in tava.

Asezati din loc in loc gramajoare de spanac preparat / distribuiti uniform frunzele de spanac si presarati cu restul de boabe de mazare.

Puneti deasupra cubulete mici de unt si cascaval ras (optional).
Dati la cuptorul incins, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce amestecul este copt si frumos rumenit.

Scoateti tava pe un gratar si lasati 10 min in asteptare, pentru a lasa timp untului topit de deasupra sa patrunda bine in compozitie.

Serviti portionat, cat este cald, alaturi de ceapa verde (optional) sau alte vegetale de sezon. Este la fel de bun si rece.
Acest preparat, poate fi servit ca aperitiv sau mic dejun, dar si ca fel principal, alaturi de garnitura si salata preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Aperitiv din Creier cu Oua si Spanac" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Aperitiv din Creier cu Oua si Spanac