Aperitiv din Creier cu Oua si Spanac

Complexitate
redusa
Aperitiv din Creier cu Oua si Spanac

Ingrediente

  • -500 g creier de porc, vitel sau miel, proaspat sau congelat
  • -1 lingura ulei, pentru uns tava
  • -2 linguri pesmet, pentru tava
  • -2 linguri otet
  • -1 lingurita sare
  • -cca 150 g boabe de mazare, congelate sau din conserva
  • -8 oua
  • -2 linguri pline de smantana / lapte
  • -½ lingurita sare
  • -½ lingurita piper, proaspat macinat
  • -150 g spanac tocat, congelat (tras la tigaie si condimentat) / 1 mana de frunze de spanac (50 g)
  • -60 g unt, taiat in cubulete mici
  • -100 g cascaval, ras (optional)
  • -1 legatura ceapa verde, pentru servit (optional)

Mod de preparare

Lasati creierul la decongela, de seara pana dimineata (daca folositi creier congelat).
Tapetati un vas termorezistent / ceramic cu ulei si pesmet, inclusiv peretii laterali.
Spalati creierul, lasati-l 60 min intr-un vas cu apa rece la care ati adaugat 1 lingura de otet (ca sa iasa tot sangele din el).

Scurgeti si curatati creierul de pielita neagra si firisoarele rosii.
Puneti-l la fiert in apa, impreuna cu 1 lingurita sare si 1 lingura otet.
Fierbeti 10-15 min, la foc mic spre mediu, apoi scurgeti si lasati la racit.
Portionati creierul in bucatele de 3-4 cm, puneti-l intr-un strat, in tava pregatita si distribuiti ½ din cantitatea de boabe de mazare.

* Eu am amestecat ½ din cantitatea de creier fiert cu 3 linguri rosii cuburi (la conserva) si compozitia racita format din 1 ceapa (tocata marunt), 1 morcov (ras pe razatoarea mare), calite separat in ulei incins pana devin al dente.

Separat, bateti ouale impreuna cu smantana / laptele si cate ½ lingurita de sare si piper.
Turnati in tava.

Asezati din loc in loc gramajoare de spanac preparat / distribuiti uniform frunzele de spanac si presarati cu restul de boabe de mazare.

Puneti deasupra cubulete mici de unt si cascaval ras (optional).
Dati la cuptorul incins, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce amestecul este copt si frumos rumenit.

Scoateti tava pe un gratar si lasati 10 min in asteptare, pentru a lasa timp untului topit de deasupra sa patrunda bine in compozitie.

Serviti portionat, cat este cald, alaturi de ceapa verde (optional) sau alte vegetale de sezon. Este la fel de bun si rece.
Acest preparat, poate fi servit ca aperitiv sau mic dejun, dar si ca fel principal, alaturi de garnitura si salata preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Prajitura frageda cu mere, de post
Bucataras.RO

Prajitura frageda cu mere, de post

Am vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...

Prajitura frageda cu mere, de post
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti