Aperitiv din Creier cu Oua si Spanac

Complexitate
redusa
Aperitiv din Creier cu Oua si Spanac

Ingrediente

  • -500 g creier de porc, vitel sau miel, proaspat sau congelat
  • -1 lingura ulei, pentru uns tava
  • -2 linguri pesmet, pentru tava
  • -2 linguri otet
  • -1 lingurita sare
  • -cca 150 g boabe de mazare, congelate sau din conserva
  • -8 oua
  • -2 linguri pline de smantana / lapte
  • -½ lingurita sare
  • -½ lingurita piper, proaspat macinat
  • -150 g spanac tocat, congelat (tras la tigaie si condimentat) / 1 mana de frunze de spanac (50 g)
  • -60 g unt, taiat in cubulete mici
  • -100 g cascaval, ras (optional)
  • -1 legatura ceapa verde, pentru servit (optional)

Mod de preparare

Lasati creierul la decongela, de seara pana dimineata (daca folositi creier congelat).
Tapetati un vas termorezistent / ceramic cu ulei si pesmet, inclusiv peretii laterali.
Spalati creierul, lasati-l 60 min intr-un vas cu apa rece la care ati adaugat 1 lingura de otet (ca sa iasa tot sangele din el).

Scurgeti si curatati creierul de pielita neagra si firisoarele rosii.
Puneti-l la fiert in apa, impreuna cu 1 lingurita sare si 1 lingura otet.
Fierbeti 10-15 min, la foc mic spre mediu, apoi scurgeti si lasati la racit.
Portionati creierul in bucatele de 3-4 cm, puneti-l intr-un strat, in tava pregatita si distribuiti ½ din cantitatea de boabe de mazare.

* Eu am amestecat ½ din cantitatea de creier fiert cu 3 linguri rosii cuburi (la conserva) si compozitia racita format din 1 ceapa (tocata marunt), 1 morcov (ras pe razatoarea mare), calite separat in ulei incins pana devin al dente.

Separat, bateti ouale impreuna cu smantana / laptele si cate ½ lingurita de sare si piper.
Turnati in tava.

Asezati din loc in loc gramajoare de spanac preparat / distribuiti uniform frunzele de spanac si presarati cu restul de boabe de mazare.

Puneti deasupra cubulete mici de unt si cascaval ras (optional).
Dati la cuptorul incins, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce amestecul este copt si frumos rumenit.

Scoateti tava pe un gratar si lasati 10 min in asteptare, pentru a lasa timp untului topit de deasupra sa patrunda bine in compozitie.

Serviti portionat, cat este cald, alaturi de ceapa verde (optional) sau alte vegetale de sezon. Este la fel de bun si rece.
Acest preparat, poate fi servit ca aperitiv sau mic dejun, dar si ca fel principal, alaturi de garnitura si salata preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Prajitura Sireata
3
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Felii olandeze
4
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Supa crema de ciuperci
Bucataras.RO

Supa crema de ciuperci

Este prima data cand gatesc supa crema de ciuperci. Am vazut pe internet mai multe retete, dar m-am oprit la o reteta de pe...

Supa crema de ciuperci
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce