Pentru ca vine frigul si alimentatia noastra se va orienta din ce in ce mai multe inspre carne si produse derivate, poate fi o idée buna sa invatam sa preparam singuri mustarul care complimenteaza delicious aceste mancaruri. Puteti scapa de conservanti si de colorantii pe care ii gasiti in mustarul din comert, urmand o reteta simpla si cativa pasi usori.
Ingrediente de care aveti nevoie:1 cana de seminte de mustar1 cana de otet de orez1/2 lingurita de sare1/2 lingurita boia de ardei iute Cum se prepara mustarul?
Acoperiti semintele de mustar cu apa. Puneti in frigider pentru 8-24 de ore. Scurgeti apoi semintele si clatiti-le cu apa rece (astfel indepartati reziduurile normale).
Intr-o cratita mai mica fierbeti boabele de mustar la foc mic, timp de o ora o ora si jumatate, pana cand semintele s-au inmuiat. Mestecati din cand in cand in vas pentru a nu se prinde continutul. Turnati semintele de mustar fierte intr-o sita si clatiti cu apa rece.
Puneti semintele in blender/robot si pasati-le pana devin cremoase aproximativ 5-8 minute. Adaugati vinul de orez, sarea si boiaua de ardei, apoi mai amestecati o data, mana devine o compozitie omogena. Poate fi pastrat in frigider pana la 2 saptamani.
Mici trucuri pentru obtinerea variatiilor de mustar:1. Fierbeti o jumatate de cana de vin rosu pana ramane doar o lingura de lichid. Puneti-o apoi in mustarul obtinut mai sus.2. Intr-un vas acoperit aproape ermetic de capac fierbeti la foc mic o jumatate de cana de afine pentru 10-15 minute. Adaugati in mustar si amestecati pana la omogenizare.3. Puneti intr-un vas 3 catei de usturoi pisat si un sfert de cana de ulei vegetal. Amestecati pana devine o compozitie moale. Turnati peste mustar si omogenizati.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii