Cum sa faci cele mai bune si simple inghetate cu cirese

(0)

2015-06-10 00:00:00

Vara si-a intrat deja in drepturi si cu totii ne topim putin cate putin, in fiecare zi.

Daca esti in cautare de lucruri care sa-ti faca ziua mai racoroasa si gustoasa, noi iti propunem 3 retete delicioase de inghetata cu cirese.

Inghetata de cirese cu lime


sursa foto:simplebites.net

Pentru aceasta inghetata iti trebuie zeama de la 2-3 lime, un bol de cirese fara samburi, zahar si apa.

Pune o cana de zahar si o cana de apa intr-o oala si lasa-le la fiert pana se dizolva tot zaharul. Adauga zeama de la lime si raceste intregul amestec cu inca 4-5 cani de apa rece.

Pune ciresele in blender si amesteca-le cu limonada obtinuta dupa instructiunile de mai sus. Dupa ce continutul blenderului a devenit cat mai omogen, se toarna in forme (poti folosi si formele pentru cuburile de gheata) si se lasa la congelator.

Inghetata de cirese si whisky


sursa foto:epicurious.com

Pentru aceasta reteta va trebui sa cumperi dinainte o cutie de inghetata de vanilie (sau o poti face acasa, dupa aceasta reteta). De asemenea, iti mai trebuie un bol de cirese fara samburi si 150 de ml de whisky.

Pune ciresele intr-o oala si adauga doua linguri de zahar si o lingura de apa. Se tine pe foc si se amesteca pana cand totul capata consistenta si aspectul unui sirop. Se ia de pe foc si se adauga whisky-ul.

Dupa ce se raceste, siropul obtinut de amesteca cu inghetata de vanilie si se pune la congelator.

Inghetata de cirese cu ardei iute


sursa foto:vintagezest.com

Pe langa cirese, pentru aceasta inghetata iti mai trebuie si o jumatate de kilogram de pepene rosu, un bol de capsuni si un ardei iute.

Se pun intr-un blender pepenele rosu (fara seminte), ciresele (fara samburi), capsunii si ardeiul iute. Se amesteca pana se obtine un smoothie cat mai fin. Optional se mai poate adauga zahar brun si menta.

Amestecul obtinut se baga la congelator si se lasa 4-5 ore.

Aceasta inghetata are un efect extrem de interesant, deoarece pe masura ce te racoreste, iti si incalzeste papilele gustative, din cauza ardeiului iute. E cu siguranta o provocare!