Salau in dovleac placintar

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 dovleac placintar,mare si frumos cat sa incapa in el doi pesti mari si frumosi
  • -2 bucati salau, cam asa sa tot aiba cate 500 gr.fiecare bucata
  • -4 cartofi potrivit de mari
  • -10 cepe baby
  • -1 capatana de usturoi
  • -1 lingura sare
  • -ierburi aromate,rozmarin,maghiran,oregano
  • -1/2 lingurita piper boabe
  • -1 mar

Mod de preparare

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri.
Se sareaza pestii, se condimenteaza cu ierburi aromate si se introduc in dovleac pe margini, in mijloc se pun cartofii taiati cubulete si amestecati cu sare, ierburi aromate si piper, se pune marul intreg in mijloc, se pune capac si se asaza dovleacul intr-o tava.

Se da tava la cuptor, la foc mare pentru circa o ora, dupa care se scoate capacul si se infinge o scobitoare in dovleac sa iasa surplusul de lichid din dovleac, se lasa inca vreo 10 minute sa se parjoleasca putin marul, apoi se opreste focul si se scoate dovleacul din cuptor. Sa aveti pofta, dragilor la un deliciu culinar de exceptie!
Nota:
Aveti grija sa nu gauriti dovleacul cand in scobiti, caci va curge lichid din el si se va arde dovleacul, coaja este tare si este ca invelisul unei oale sau tavi!

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)