Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri.
Se sareaza pestii, se condimenteaza cu ierburi aromate si se introduc in dovleac pe margini, in mijloc se pun cartofii taiati cubulete si amestecati cu sare, ierburi aromate si piper, se pune marul intreg in mijloc, se pune capac si se asaza dovleacul intr-o tava.
Se da tava la cuptor, la foc mare pentru circa o ora, dupa care se scoate capacul si se infinge o scobitoare in dovleac sa iasa surplusul de lichid din dovleac, se lasa inca vreo 10 minute sa se parjoleasca putin marul, apoi se opreste focul si se scoate dovleacul din cuptor. Sa aveti pofta, dragilor la un deliciu culinar de exceptie!
Nota:
Aveti grija sa nu gauriti dovleacul cand in scobiti, caci va curge lichid din el si se va arde dovleacul, coaja este tare si este ca invelisul unei oale sau tavi!
Desertul asta a iesit pentru ca nu-mi place sa risipesc aiurea ingredientele si cum am facut un tort-cadou pentru o buna...
Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti