Pulpe de Pui in Crusta de Branza, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 catei de usturoi
  • - 100 ml vin alb, sec
  • - 1/2 lingurita paprika dulce / boia
  • - fulgi de ardei iute, dupa gust, optional
  • - ghimbir pudra, dupa gust, optional
  • - 4 pulpe superioare de pui
  • - 2 oua
  • - 150 g branza telemea, rasa (preferabil de oaie)
  • - 50 g cascaval uscat, ras
  • - 50 g unt
  • - 2 linguri pesmet picant sau pesmet + fulgi de ardei iute
  • - piper, proaspat macinat
  • - sare
  • - pesmet, pentru tava

Mod de preparare

Faceti o marinada din usturoiul zdrobit, sare, piper, paprika / boia si vin, prin omogenizarea lor. La aceasta marinada, mai puteti adauga, dupa gust, fulgi de ardei iute si / sau ghimbir pudra (optional).
Puneti carnea de pui in marinada si lasati la marinat, in frigider, pentru cel putin 30 min.

Scoateti pulpele din sos si treceti-le prin compozitia formata din oua batute, amestecate cu branza si cascaval (rase), piper si / sau fulgi de ardei iute (proaspat macinate), dupa gust.
Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.

Turnati marinada cu grija, pe langa pulpe si repartizati uniform peste carne, restul de unt taiat bucatele.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30 min, la foc potrivit sau pana ce carnea este facuta si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti pulpele in crusta de branza cat sunt calde, alaturand garnitura si salata / muratura preferata.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...