Cozonac

Complexitate
redusa
Cozonac

Ingrediente

  • Aluat
  • faina 1kg
  • zahar 200gr
  • galbenusuri 6 buc
  • razatura de lamaie
  • esenta de rom
  • vanilie
  • o lingurita de sare
  • lapte 400ml
  • o nuca de unt
  • o lg plina de smantana
  • o nuca mai mare de drojdie
  • ulei 100 ml
  • Crema
  • 6 albusuri
  • 25 gr cacao
  • 50 gr nuca de cocos
  • 150 gr zahar
  • esenta rom si vanilie
  • nuci si alune prajite
  • stafide
  • rahat
  • un galbenus pentru uns deasupra

Mod de preparare

Se face o maia din 200gr de faina drojdia inmuiata cu 2 lg de zahar si lapte cald se amesteca pana devine un aluat cu o consistenta moale, moale. Se lasa sa creasca bine, apoi se adauga restul de faina, sarea, galbenusurile batute bine cu zaharul, esentele, smantana si untul, iar la sfarsit laptele cald si se framanta pana devine un aluat cu o consistenta elastica. Se adauga si uleiul si se mai framanta pana ce apar, , besicute" pe aluat. Se lasa la crescut intr-un loc cald ferit de curent.

Intre timp preparam crema: batem bine albusurile cu zahar, adaugam cacao, nuca de cocos, esentele, stafidele si nucile cu alunele prajite si farmate cu sucitorul.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in doua, intindem bucata de aluat pe masa cu mana, punem crema formata deasupra, adaugam si bucatelele de rahat, rulam si il punem la crescut ptr. 30 min in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce a crescut il ungem cu galbenus de ou si il tinem la cuptor 45min la foc potrivit (timpul de coacere e in functie de cuptorul fiecaruia)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan
Bucataras.RO

Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan

Saraturile sunt preferatele mele si nu refuz niciodata o tarta sarata sau picanta. Chiar si in afara concursului, nu am...

Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola