Visine Pentru Prajituri Sau Cum Le Conservam

Complexitate
redusa
Visine Pentru Prajituri Sau Cum Le Conservam

Ingrediente

  • 10 kg visine cu samburi
  • 1,5 kg zahar
  • 2 linguri scuturate de salicilat (sau aspirina sau ce conservant doriti)

Mod de preparare

Bunica, mama mea si soacra mea puneau visine la borcan special pentru a le folosi iarna, la prajituri sau pe post de garnitura/salata langa o friptura buna ...

Visinile se pun in vas cu apa rece si se spala bine de tot, se indeparteaza codita si samburii, un proces destul de neplacut si indelungat, dar rezultatul final merita tot efortul.

In general din 10 kg de visine necuratate dupa ce am indepartat samburii si coditele ne raman circa 6, 5-7 kg.

Peste visinele curatate adaugam zaharul prevazut (daca sant mai acre se poate mari cantitatea de zahar, dar nu mult pentru ca vor fi prea dulci si nu vrem asta) si cu o lingura de lemn amestecam sa patrunda bine zaharul peste tot, se acopera vasul si se pune la frigider peste noapte.

a doua zi mai amestecam odata sa vedem daca s-a topit tot zaharul si sa vedem cat lichid s-a format presaram salicilatul deasupra, amestecam sa intre bine peste tot dupa care incepem sa umplem borcanele curatate/sterilizate din timp.

Indesam visinele bine in borcan si dupa ce am terminat cu operatia asta incepem sa turnam cate putin din siropul de visine ramas in vas.

Borcanele le capsam si fierbem la baia de abur pentru 20 de minute. Avem grija cand punem borcanele in vase sa asezam un prosop pe fundul vasului dar si intre borcane ca in timpul fierberii sa nu se clatine borcanele si sa se loveasca unul de altul, sa pocneasca sau sa se fisureze.

Lasam la racit in apa (vasul ramane acoperit) si a doua zi scoatem din apa, stergem si asezam in camara.

In vas va mai ramane sirop care s-a format din visinele scurse si zahar, el nu se arunca si se pune la foc si se fierbe cateva minute dupa care se trage la sticle si se consuma vara pe caldura pentru a face sirop de visine cu apa minerala

Iarna sant foarte bune la prajituri cu visine sau langa o friptura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia