Conopida Pane de Post

Complexitate
redusa
Conopida Pane de Post

Ingrediente

  • 2 Kg conopida (o conopida potrivita)
  • 2 cani faina (eu am folosit o cana de 300ml)
  • apa minerala, se pune in asa fel in cat aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel de clatite
  • sare si vegeta dupa gust
  • apa pentru fiert conopida (se pune in functie de vasul folosit)
  • 300 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare

Conopida se spala si se curata, dupa care se rupe buchetele potrivite si se pune la fiert. Tot acum se pune putina sare si putina vegeta.

Intr-un vas se pune faina, sarea si vegeta. Sarea si vegeta se pun dupa gust.

Peste se acestea se adauga treptat apa minerala, copozitia obtinuta se amesteca bine cu telul.

Aluatul trebuie sa devina mai gros ca si aluatul de clatite. Cand este gata se pune la frigider pentru aproximativ 30 minute.

Dupa ce conopida a fiert, se pune intr-o sita dupa care se pune pe un prosop uscat. Se ia cate un buchetel de conopida, se trece prin aluat, dupa care se pune in uleiul incins. Se prajeste pe ambele parti fara a introduce furculita in ea. Cand devine aurie se scoate intr-un vas tapetat cu servetele.
Se serveste calda ca si garnitura. Eu am servit-o langa peste (a fost dezlegare la peste;)) cu mujdei.

Pofta buna!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pizza interactiva pentru copiii mofturosi
Bucataras.RO

Pizza interactiva pentru copiii mofturosi

Am intalnit multi copii mofturosi care refuza sa manance peste. De aici mi-a venit ideea unui truc prin care sa ne lamurim...

Pizza interactiva pentru copiii mofturosi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola