Cum se face maioneza de post

Cum se face maioneza de post

Doar pentru ca e post, nu e cazul sa renuntati la retetele cu maioneza. Trebuie doar sa le adaptati un pic, cu putina inspiratie. Daca totusi aveti nevoie de ajutor, va punem noi la dispozitie cateva retete de maioneza de post.

Maioneza de Post cu faina1 ceasca de apa calduta1/4 ceasca de faina1/4 lingurita de otetun strop de zahar1/2-1 lingura mustar1/2 ceasca de ulei de floarea soarelui sau porumbzeama de lamaie1-2 linguri de apa rece (optional)sare si piper dupa gust2-3 catei de usturoi (optional)

Mod de preparare

Intr-o craticioara se amesteca apa calda cu faina, incet, sa nu formeze cocoloase. Apoi, se pune la fiert, amestecand in permanenta pana se obtine o crema groasa.

Dupa ce se racoreste, se pune intr-un castron si cu ajutorul unui mixer manual sau blender/food processor, se amesteca punand pe rand otetul, zaharul, mustarul, sare si piper, usturoi (daca se foloseste) si la sfarsit, alternand, se adauga in fir subtire uleiul si sucul de lamaie.

Pe parcurs, in cazul in care crema formata e de o consistenta mai tare, se adauga apa rece.

Maioneza de post din pufuleti1 punga de pufuleti simplicateva picaturi de apa plata1 lingurita cu mustar100 ml. ulei de floarea soareluizeama de lamaie dupa gust1/4 lingurita de boia dulce (optional)

Mod de preparare:

Se sfarama pufuletii si se pun treptat intr-un castron, in timp ce ii udam cu apa. Nu se pune foarte multa apa, chiar daca apparent ei o pot absorbi, deoarece isi pot schimba in scurt timp consistenta.

Se amesteca energic cu o lingura de lemn. Se adauga uleiul treptat, ca la maioneza cu oua. Cand se ingroasa suficient, se adauga mustarul si zeama de lamaie.

In cazul in care considerati ca e nevoie, puteti adauga condimente: sare, boia etc.

Maioneza din avocado1 AvocadoZeama de la 1/2 lamaie1 lingura mustar natural50 ulei extravirgin de maslineSare – dupa gust

Mod de preparare:

Se taie avocadoul cubulete si se mixeaza in blender impreuna cu zeama de lamaie. Se adauga uleiul, apoi se mixeaza in continuare cateva minute si maioneza este gata. 

Din ingredientele mentionate rezulta 150 g maioneza.

Maioneza de post cu gris200 ml lapte soia (se poate face si cu apa)2 linguri gris2 linguri lapte soiasarezeama de la o lamaie300 ml ulei

Mod de preparare:

Laptele se amesteca cu grisul si se pune la fiert, mestecand pana se omogenizeaza.

Se lasa la racit, apoi se adauga cele 2 linguri de lapte. Se amesteca cu mixerul si se adauga treptat uleiul.

Zeama de lamaie si sarea se adauga dupa gust.

Maioneza cu lapte de soia150 ml lapte de soia150 ml ulei extravirgin de masline150 ml ulei de porumb1-2 linguri de otet de meresare, piper, curcuma si iarba cioriiusturoi (optional)

Mod de preparare:

Se pun toate ingedientele in paharul mixerului vertical si se mixeaza la viteza maxima timp de 7 minute. Daca nu are consistenta care sa ne placa, se mai adauga 1 lingura de ulei si se continua mixarea pana la omogenizare.

Se da la rece inainte de servire (mixerul o incalzeste putin si-i altereaza gustul).

Acum nu ramane decat sa testati toate retetele si sa va alegeti favorita.

Maioneza de post din soia1/4 cana faina de soia1/2 cana apa1/2 cana uleisarezeama de lamaie dupa gust

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu apa si se fierbe 4 minute pe foc mare, amestecand continuu. Apoi se pune in mixer si se adauga uleiul, putin cate putin, pana se incorporeaza tot, iar la urma sarea si zeama de lamaie, dupa gust.

Ca si consistenta, iese la fel ca si maioneza cu ou. Se pot adauga 2-4 catei de usturoi pisati sau ceapa taiata marunt si se poate servi ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici
Bucataras.RO

Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici

Desert prajituri cu mousse de ciocolata si piersici
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola