Spaghetti carbonara - reteta delicioasa

Spaghetti carbonara este un fel de mancare italian clasic, constand in paste lungi, de obicei spaghetti, acoperite cu un sos cremos si bogat, facut din oua, parmezan ras, bacon sau pancetta, si piper proaspat macinat. Acest fel de mancare este apreciat pentru simplitatea sa, dar si pentru gustul sau complex si reconfortant. Originea sa este adesea atribuita regiunii Lazio din Italia, iar reteta traditională este transmisa de-a lungul generatiilor. Este o alegere populara in intreaga lume si este adesea pregatita pentru mesele de familie sau pentru ocazii speciale.

Spaghetti carbonara - reteta delicioasa

Ingrediente

  • • 350 gr de spaghetti
  • • 150 gr de bacon sau pancetta, taiat cubulete
  • • 3 oua mari
  • • 75g de parmezan ras
  • • 2 catei de usturoi, taiati felii subtiri (optional)
  • • Sare si piper proaspat macinat
  • • Patrunjel proaspat tocat (optional)

Mod de preparare

Pregatirea pastelor:

  • Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, pana cand sunt al dente.
  • Salveaza putina apa de fiert pastele inainte de a le scurge.

Pregatirea sosului:

  • Intr-o tigaie mare, prajeste cubuletele de bacon sau pancetta la foc mediu pana devin crocante si aurii. Daca folosesti usturoi, adauga-l in ultimele 1-2 minute de prajire, pentru a se cali usor.

Prepararea amestecului pentru carbonara:

  • Intr-un bol mare, bate ouale impreuna cu parmezanul ras si o generoasa cantitate de piper proaspat macinat.

Combinarea ingredientelor:

  • Dupa ce s-au prajit bine baconul si pastele sunt fierte, scurge pastele si adauga-le in tigaie peste bacon. Amesteca pentru a combina bine.

Adaugarea amestecului de ou:

  • Redu focul la minim. Adauga amestecul de ou peste pastele si baconul din tigaie. Este important sa reduci focul pentru a evita ca ouale sa se coaguleze prea repede.
  • Amesteca bine pentru a imbraca pastele in sosul cremos de ou.

Finalizarea si servirea:

  • Daca sosul este prea gros, poti adauga putina apa de la fiertul pastelor pentru a-l subtia.
  • Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  • Serveste imediat, presarand deasupra putin patrunjel proaspat tocat si mai mult parmezan ras.

Carbonara este delicioasa servita imediat, calda si proaspata.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: lasagna - delicios si usor de preparat, paste Bolognese - imbietoare si delicioase sau spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie