Spaghetti carbonara - reteta delicioasa

Spaghetti carbonara este un fel de mancare italian clasic, constand in paste lungi, de obicei spaghetti, acoperite cu un sos cremos si bogat, facut din oua, parmezan ras, bacon sau pancetta, si piper proaspat macinat. Acest fel de mancare este apreciat pentru simplitatea sa, dar si pentru gustul sau complex si reconfortant. Originea sa este adesea atribuita regiunii Lazio din Italia, iar reteta traditională este transmisa de-a lungul generatiilor. Este o alegere populara in intreaga lume si este adesea pregatita pentru mesele de familie sau pentru ocazii speciale.

Spaghetti carbonara - reteta delicioasa

Ingrediente

  • • 350 gr de spaghetti
  • • 150 gr de bacon sau pancetta, taiat cubulete
  • • 3 oua mari
  • • 75g de parmezan ras
  • • 2 catei de usturoi, taiati felii subtiri (optional)
  • • Sare si piper proaspat macinat
  • • Patrunjel proaspat tocat (optional)

Mod de preparare

Pregatirea pastelor:

  • Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, pana cand sunt al dente.
  • Salveaza putina apa de fiert pastele inainte de a le scurge.

Pregatirea sosului:

  • Intr-o tigaie mare, prajeste cubuletele de bacon sau pancetta la foc mediu pana devin crocante si aurii. Daca folosesti usturoi, adauga-l in ultimele 1-2 minute de prajire, pentru a se cali usor.

Prepararea amestecului pentru carbonara:

  • Intr-un bol mare, bate ouale impreuna cu parmezanul ras si o generoasa cantitate de piper proaspat macinat.

Combinarea ingredientelor:

  • Dupa ce s-au prajit bine baconul si pastele sunt fierte, scurge pastele si adauga-le in tigaie peste bacon. Amesteca pentru a combina bine.

Adaugarea amestecului de ou:

  • Redu focul la minim. Adauga amestecul de ou peste pastele si baconul din tigaie. Este important sa reduci focul pentru a evita ca ouale sa se coaguleze prea repede.
  • Amesteca bine pentru a imbraca pastele in sosul cremos de ou.

Finalizarea si servirea:

  • Daca sosul este prea gros, poti adauga putina apa de la fiertul pastelor pentru a-l subtia.
  • Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  • Serveste imediat, presarand deasupra putin patrunjel proaspat tocat si mai mult parmezan ras.

Carbonara este delicioasa servita imediat, calda si proaspata.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: lasagna - delicios si usor de preparat, paste Bolognese - imbietoare si delicioase sau spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa