Spaghetti carbonara - reteta delicioasa

Spaghetti carbonara este un fel de mancare italian clasic, constand in paste lungi, de obicei spaghetti, acoperite cu un sos cremos si bogat, facut din oua, parmezan ras, bacon sau pancetta, si piper proaspat macinat. Acest fel de mancare este apreciat pentru simplitatea sa, dar si pentru gustul sau complex si reconfortant. Originea sa este adesea atribuita regiunii Lazio din Italia, iar reteta traditională este transmisa de-a lungul generatiilor. Este o alegere populara in intreaga lume si este adesea pregatita pentru mesele de familie sau pentru ocazii speciale.

Spaghetti carbonara - reteta delicioasa

Ingrediente

  • • 350 gr de spaghetti
  • • 150 gr de bacon sau pancetta, taiat cubulete
  • • 3 oua mari
  • • 75g de parmezan ras
  • • 2 catei de usturoi, taiati felii subtiri (optional)
  • • Sare si piper proaspat macinat
  • • Patrunjel proaspat tocat (optional)

Mod de preparare

Pregatirea pastelor:

  • Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, pana cand sunt al dente.
  • Salveaza putina apa de fiert pastele inainte de a le scurge.

Pregatirea sosului:

  • Intr-o tigaie mare, prajeste cubuletele de bacon sau pancetta la foc mediu pana devin crocante si aurii. Daca folosesti usturoi, adauga-l in ultimele 1-2 minute de prajire, pentru a se cali usor.

Prepararea amestecului pentru carbonara:

  • Intr-un bol mare, bate ouale impreuna cu parmezanul ras si o generoasa cantitate de piper proaspat macinat.

Combinarea ingredientelor:

  • Dupa ce s-au prajit bine baconul si pastele sunt fierte, scurge pastele si adauga-le in tigaie peste bacon. Amesteca pentru a combina bine.

Adaugarea amestecului de ou:

  • Redu focul la minim. Adauga amestecul de ou peste pastele si baconul din tigaie. Este important sa reduci focul pentru a evita ca ouale sa se coaguleze prea repede.
  • Amesteca bine pentru a imbraca pastele in sosul cremos de ou.

Finalizarea si servirea:

  • Daca sosul este prea gros, poti adauga putina apa de la fiertul pastelor pentru a-l subtia.
  • Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  • Serveste imediat, presarand deasupra putin patrunjel proaspat tocat si mai mult parmezan ras.

Carbonara este delicioasa servita imediat, calda si proaspata.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: lasagna - delicios si usor de preparat, paste Bolognese - imbietoare si delicioase sau spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.