Spaghetti carbonara este un fel de mancare italian clasic, constand in paste lungi, de obicei spaghetti, acoperite cu un sos cremos si bogat, facut din oua, parmezan ras, bacon sau pancetta, si piper proaspat macinat. Acest fel de mancare este apreciat pentru simplitatea sa, dar si pentru gustul sau complex si reconfortant. Originea sa este adesea atribuita regiunii Lazio din Italia, iar reteta traditională este transmisa de-a lungul generatiilor. Este o alegere populara in intreaga lume si este adesea pregatita pentru mesele de familie sau pentru ocazii speciale.
Pregatirea pastelor:
Pregatirea sosului:
Prepararea amestecului pentru carbonara:
Combinarea ingredientelor:
Adaugarea amestecului de ou:
Finalizarea si servirea:
Carbonara este delicioasa servita imediat, calda si proaspata.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: lasagna - delicios si usor de preparat, paste Bolognese - imbietoare si delicioase sau spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc.
Pofta buna!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii