Spaghetti carbonara este un fel de mancare italian clasic, constand in paste lungi, de obicei spaghetti, acoperite cu un sos cremos si bogat, facut din oua, parmezan ras, bacon sau pancetta, si piper proaspat macinat. Acest fel de mancare este apreciat pentru simplitatea sa, dar si pentru gustul sau complex si reconfortant. Originea sa este adesea atribuita regiunii Lazio din Italia, iar reteta traditională este transmisa de-a lungul generatiilor. Este o alegere populara in intreaga lume si este adesea pregatita pentru mesele de familie sau pentru ocazii speciale.
Pregatirea pastelor:
Pregatirea sosului:
Prepararea amestecului pentru carbonara:
Combinarea ingredientelor:
Adaugarea amestecului de ou:
Finalizarea si servirea:
Carbonara este delicioasa servita imediat, calda si proaspata.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa incercati si altele: lasagna - delicios si usor de preparat, paste Bolognese - imbietoare si delicioase sau spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc.
Pofta buna!
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaChirostele sunt o delicatesa culinara care se regaseste in bucatariile multor culturi din intreaga lume, fie sub forma de...
Chiroste-aperitiv si desertEste o mancarica cu sos, gen tocanita, la care am folosit cateva coaste de vitel tanar si spaghetti proaspete cu ou. O...
Spaghetti cu sos si coaste de vitelDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii