Sos Nemtesc

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -50 g unt
  • -50 g faina
  • -3 cesti supa de carne (aprox 500-750 ml, se poate obtine si din cub)
  • -1 morcov
  • -1 patrunjel
  • -1 ceapa, taiata felii
  • -patrunjel si marar verde, tocate marunt
  • -3 galbenusuri de ou
  • -8-10 buc ciuperci fierte, tocate marunt
  • -sare

Mod de preparare

In untul incins prajim putin faina, pana incepe sa-si schimbe culoarea, apoi stingem cu 2 cesti supa de carne.

Adaugam morcovul, partunjelul, ceapa, frunzele de patrunjel si marar si lasam sa fiarba inabusit, 30-40 min.

Cand legumele sunt fierte, trecem totul prin sita(sau mixam), inclusiv ciupercile.

Separat, intr-un castron, frecam bine galbenusurile, adaugand treptat, intai jumatate din sosul racit, 1 ceasca de supa de carne, apoi restul de sos si punem sare dupa gust.

Dam din nou pe foc sa fiarba si sa se ingroase.
Se serveste fierbinte.
Acompaniaza foarte bine aproape orice fel de preparat: carne, paste, orez, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)