Sos de Usturoi (III)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 catei de usuroi de marime medie
  • 2-3 prafuri de sare
  • putin piper macinat
  • putina boia de ardei (dulce sau picanta) o jumatate lingurita vegeta sau delikat
  • o lingurita otet de mere sau din vin
  • 1 galbenus de ou
  • o lingura sana
  • 50 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Se curata usturoiul si se marunteste fin.
Intr-un castron se adauga galbenusul de ou, usturoiul.

Se pune piperul, vegeta, boiaua de ardei, sarea si se amesteca.

Se adauga jumatate din cantitatea de ulei, se mai amesteca putin si apoi se pune sana si otet.

Se adauga uleiul ramas amestecand in continuu si incercand sa se mentina ritmul de amestecare pentru a nu se taia.

Sosul rezultat trebuie sa fie omogen.
Sosul se poate servi pe felii de paine prajita alaturi de rosii cu patrunjel si rozmarin sau impreuna cu ciuperci la gratar si paste fainoase fierte.

Cartofii prajiti pot fi serviti alaturi sau amestecati cu acest sos si la fel si legumele fierte sau coapte pe gratar (ciuperci, ardei, conopida, brocoli, fasole verde sau boabe, porumb).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Placinta cu Branza si Stafide
3
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Tocana de peste cu dovlecel
Bucataras.RO

Tocana de peste cu dovlecel

O reteta foarte buna pentru post , diete....etc.

Tocana de peste cu dovlecel
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!