Sos de Usturoi (III)

Postat pe: 27-02-2011
(0)

Ingrediente

3-4 catei de usuroi de marime medie
2-3 prafuri de sare
putin piper macinat
putina boia de ardei (dulce sau picanta) o jumatate lingurita vegeta sau delikat
o lingurita otet de mere sau din vin
1 galbenus de ou
o lingura sana
50 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Se curata usturoiul si se marunteste fin.
Intr-un castron se adauga galbenusul de ou, usturoiul.

Se pune piperul, vegeta, boiaua de ardei, sarea si se amesteca.

Se adauga jumatate din cantitatea de ulei, se mai amesteca putin si apoi se pune sana si otet.

Se adauga uleiul ramas amestecand in continuu si incercand sa se mentina ritmul de amestecare pentru a nu se taia.

Sosul rezultat trebuie sa fie omogen.
Sosul se poate servi pe felii de paine prajita alaturi de rosii cu patrunjel si rozmarin sau impreuna cu ciuperci la gratar si paste fainoase fierte.

Cartofii prajiti pot fi serviti alaturi sau amestecati cu acest sos si la fel si legumele fierte sau coapte pe gratar (ciuperci, ardei, conopida, brocoli, fasole verde sau boabe, porumb).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sos de Usturoi (III)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sos de Usturoi (III)