Sos Alb Pentru Peste (6-8 Persoane)

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 40 g de unt
  • 40 g faina
  • 200 ml lapte
  • 200 ml zeama rezultata din fierberea oaselor si aripioarelor de peste
  • 50 ml frisca sau smantana
  • 1/2 lingurita sare
  • 20-25 boabe piper macinate

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune untul la topit si se adauga toata faina odata; se caleste (la foc moderat), amestecand mereu pana ce compozitia se omogenizeaza si devine galbuie. Se stinge cu laptele rece si jumatate din cantitatea de zeama de peste si se continua amestecarea.

Cand sosul clocoteste si incepe sa se ingroase, se adauga restul de zeama, sarea si piperul si se lasa sa fiarba 10 min. Apoi se adauga smantana sau frisca lichida, lasand sa fiarba inca 5 minute. Se strecoara intr-un vas prin sita fina sau tifon.
Se serveste imediat la preparatul de peste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate