Intr-o cratita se pune untul la topit si se adauga toata faina odata; se caleste (la foc moderat), amestecand mereu pana ce compozitia se omogenizeaza si devine galbuie. Se stinge cu laptele rece si jumatate din cantitatea de zeama de peste si se continua amestecarea.
Cand sosul clocoteste si incepe sa se ingroase, se adauga restul de zeama, sarea si piperul si se lasa sa fiarba 10 min. Apoi se adauga smantana sau frisca lichida, lasand sa fiarba inca 5 minute. Se strecoara intr-un vas prin sita fina sau tifon.
Se serveste imediat la preparatul de peste.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii