Intr-o cratita se pune untul la topit si se adauga toata faina odata; se caleste (la foc moderat), amestecand mereu pana ce compozitia se omogenizeaza si devine galbuie. Se stinge cu laptele rece si jumatate din cantitatea de zeama de peste si se continua amestecarea.
 Cand sosul clocoteste si incepe sa se ingroase, se adauga restul de zeama, sarea si piperul si se lasa sa fiarba 10 min. Apoi se adauga smantana sau frisca lichida, lasand sa fiarba inca 5 minute. Se strecoara intr-un vas prin sita fina sau tifon. 
Se serveste imediat la preparatul de peste.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii