Curatati cateii de usturoi. Puneti-i pe o bucata de folie de aluminiu, stropiti-i cu 1 lingura de ulei si presarati sare, piper, dupa gust.
Impachetati bine si puneti intr-o tava / vas termorezistent.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 30- 40 min, la 200 grade.
Intre timp, maruntiti grosier semintele de susan in masina de macinat cafea; 2- 3 impulsuri scurte sunt suficiente.
Puneti in blender susanul, usturoiul copt si racorit, 2 linguri de ulei si branza maruntita.
Daca branza este prea uscata, puteti adauga 1 lingura de lapte sau putin iaurt ori smantana.
* Daca mergeti pe o varianta vegetariana si folositi tofu, atunci puneti putin lapte de soia sau apa.
Omogenizati bine pana rezulta o crema fina.
Serviti crema de usturoi cu legume la gratar / preparate la aburi sau chiftelute / turtite din legume, etc.
Va ziceam de curand ca inca mai am fructe in congelator de parca e un sac fara fund congelatorul meu :) , dar ca in fiecare...
Prajitura cu mure si migdaleO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii