Salata Verde cu Naut

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata Verde cu Naut

Ingrediente

  • 400 gr naut
  • 100 gr masline Kalamata
  • ½ lamaie
  • ½ ceapa rosie
  • 500 gr ardei capia copt
  • salata verde mixta
  • sare neiodata (eu folosesc intotdeauna sare roz de Himalaya) ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Aceasta reteta am pregatit-o pentru 1 ianuarie, ca sa ne revenim dupa festinul de la Revelion.

Maslinele, desi te-ai astepta sa fie niste alimente naturale si inofensive (asa cum credeam si eu pina sa studiez cu atentie ambalajul lor), contin stabilizatori de culoare artificiali si acidifianti. Deci cautati in magazine numai masline naturale, care nu au fost innegrite prin oxidare cu gluconat de fier.

Maslinele Kalamata (denumite asa dupa numele regiunii unde se cultiva – in sudul Greciei) pe langa faptul ca au o aroma deosebita sunt in primul rind naturale, neinnegrite si oxidate cu cine stie ce gluconati.

Uleiul extravirgin de masline -Conform iooc –Consiliul International pentru uleiul de masline -pentru ca un ulei de masline sa fie considerat extravirgin trebuie ca gradul de aciditate sa nu depaseasca 0, 8 % si sa fie realizat exclusiv prin procedee mecanice, presare sau centrifugare la rece, fara niciun adaos chimic.

Ce trebuie sa scrie pe eticheta: ulei de masline extravirgin, presat la rece exclusiv prin procedee mecanice. Ideal este sa scrie data recoltarii maslinelor din care a fost produs uleiul, zona din care au fost recoltate si ca au fost recoltate manual.

Punem nautul uscat la inmuiat cu o 12-16 ore inainte sa-l preparam. Fierbem nautul inmuiat 1 1/2 -2 ore, la temperatura medie, fara ca apa sa clocoteasca (pentru a nu sfarama boabele de naut).

Taiem bucatele mici ardeiul copt si ceapa. Taiem salata chiffonade. Amestecam nautul fiert cu maslinele intregi, ardeii capia, ceapa, salata, suc de lamaie si ulei. Condimentam cu piper si sare si Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie