Aceasta reteta am pregatit-o pentru 1 ianuarie, ca sa ne revenim dupa festinul de la Revelion.
Maslinele, desi te-ai astepta sa fie niste alimente naturale si inofensive (asa cum credeam si eu pina sa studiez cu atentie ambalajul lor), contin stabilizatori de culoare artificiali si acidifianti. Deci cautati in magazine numai masline naturale, care nu au fost innegrite prin oxidare cu gluconat de fier.
Maslinele Kalamata (denumite asa dupa numele regiunii unde se cultiva – in sudul Greciei) pe langa faptul ca au o aroma deosebita sunt in primul rind naturale, neinnegrite si oxidate cu cine stie ce gluconati.
Uleiul extravirgin de masline -Conform iooc –Consiliul International pentru uleiul de masline -pentru ca un ulei de masline sa fie considerat extravirgin trebuie ca gradul de aciditate sa nu depaseasca 0, 8 % si sa fie realizat exclusiv prin procedee mecanice, presare sau centrifugare la rece, fara niciun adaos chimic.
Ce trebuie sa scrie pe eticheta: ulei de masline extravirgin, presat la rece exclusiv prin procedee mecanice. Ideal este sa scrie data recoltarii maslinelor din care a fost produs uleiul, zona din care au fost recoltate si ca au fost recoltate manual.
Punem nautul uscat la inmuiat cu o 12-16 ore inainte sa-l preparam. Fierbem nautul inmuiat 1 1/2 -2 ore, la temperatura medie, fara ca apa sa clocoteasca (pentru a nu sfarama boabele de naut).
Taiem bucatele mici ardeiul copt si ceapa. Taiem salata chiffonade. Amestecam nautul fiert cu maslinele intregi, ardeii capia, ceapa, salata, suc de lamaie si ulei. Condimentam cu piper si sare si Pofta Buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii