Salata Mea- Pranz Rapid

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata Mea- Pranz Rapid

Ingrediente

  • 2 piepti de pui dezosati si fara piele (se poate si pulpa de pui fara os)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei (mare)
  • 3-4 rosii mijlocii
  • 3-4 catei de usturoi
  • jumate de legatura de busuioc proaspat
  • 2 linguri de ulei de coconut sau ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru salata
  • 1 capatana salata verde
  • 5-6 ridichi
  • 2 cepe verzi
  • 1 usturoi proaspat din gradina (crud/verde)
  • 3-4 frunze de menta
  • 4 frunze de busuioc
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3-4 rosii (mici sau mijlocii)

Mod de preparare

Se spala si se dezoseaza puiul, se scoate pielea (daca este cazul). Se taie fasii subtiri si de 3 cm lungime. Ceapa, ardeiul si rosiile, se spala, se toaca marunt si se pun intr-o tigaie impreuna cu uleiul de coconut sau cel de masline. Eu am folosit produsele mele congelate. Dupa vreo 2 minute adaugam carnea de pui spalata, dar nu aruncam apa care se scurge de pe pui dupa ce este spalat. O punem si pe aia.

Lasam in tigaie ca sa se fiarba. Nu se mai adauga apa deloc pentru ca puiul lasa apa suficienta. Cand este fiert (dureaza doar 10 minute pentru ca bucatelele sant foarte mici), se adauga sarea, piperul, busuiocul proaspat sau congelat si usturoiul (busuiocul se toaca marunt si usturoiul se zdrobeste). Se mai lasa 2-3 minute, se acopera si gata.

Carnea pregatita sub forma asta, cand e gata nu trebuie sa mai aibe lichid pe ea (poate doar putin de tot)

In timp ce puiul fierbe, spalam salata si apoi o rupem bucatele mici (eu de regula rup salata nu o tai cu cutitul, e mai buna asa) ridichile, ceapa verde si usturoiul verde le spalam, le curatam si le taiem feliute subtiri. Le adaugam peste salata. Cu rosiile procedam la fel, doar ca ele se taie in doua sau patru, depinde de marimea lor.

Frunzele de menta si de busuioc, se spala, se toaca marunt de tot, se amesteca cu uleiul si sucul de lamaie, si se lasa pentru cateva minute separat. Salata se sareaza, apoi se pune amestecul de ulei peste ea si se amesteca. Se pune in farfurie si deasupra se pun bucatele de carne. Se serveste langa un pahar de vin alb de calitate superioara (noi am avut Murfatlar)...

Pentru variatie, in loc de salata se poate praji o bagheta taiata in bucati ceva mai mari si apoi in jumatati. Se unge bagheta cu ulei amestecat cu usturoi si busuioc uscat, se da la cuptor pentru cateva minute (pana se rumeneste usor). Se pun bucatelele de carne peste bagheta si se presara cascaval ras deasupra, se dau din nou la cuptor pentru cateva minute, pana cand cascavalul e topit, se scoate si se serveste cu ceapa verde si rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Pulpa de porc cu ceapa rosie si ardei gras la slow cooker Crock Pot
Bucataras.RO

Pulpa de porc cu ceapa rosie si ardei gras la slow cooker Crock Pot

O friptura delicioasa, aromata, coapta la Crock Pot servita cu orez brun fiert si salata de sfecla.

Pulpa de porc cu ceapa rosie si ardei gras la slow cooker Crock Pot
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola