Salata Mea- Pranz Rapid

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata Mea- Pranz Rapid

Ingrediente

  • 2 piepti de pui dezosati si fara piele (se poate si pulpa de pui fara os)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei (mare)
  • 3-4 rosii mijlocii
  • 3-4 catei de usturoi
  • jumate de legatura de busuioc proaspat
  • 2 linguri de ulei de coconut sau ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru salata
  • 1 capatana salata verde
  • 5-6 ridichi
  • 2 cepe verzi
  • 1 usturoi proaspat din gradina (crud/verde)
  • 3-4 frunze de menta
  • 4 frunze de busuioc
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3-4 rosii (mici sau mijlocii)

Mod de preparare

Se spala si se dezoseaza puiul, se scoate pielea (daca este cazul). Se taie fasii subtiri si de 3 cm lungime. Ceapa, ardeiul si rosiile, se spala, se toaca marunt si se pun intr-o tigaie impreuna cu uleiul de coconut sau cel de masline. Eu am folosit produsele mele congelate. Dupa vreo 2 minute adaugam carnea de pui spalata, dar nu aruncam apa care se scurge de pe pui dupa ce este spalat. O punem si pe aia.

Lasam in tigaie ca sa se fiarba. Nu se mai adauga apa deloc pentru ca puiul lasa apa suficienta. Cand este fiert (dureaza doar 10 minute pentru ca bucatelele sant foarte mici), se adauga sarea, piperul, busuiocul proaspat sau congelat si usturoiul (busuiocul se toaca marunt si usturoiul se zdrobeste). Se mai lasa 2-3 minute, se acopera si gata.

Carnea pregatita sub forma asta, cand e gata nu trebuie sa mai aibe lichid pe ea (poate doar putin de tot)

In timp ce puiul fierbe, spalam salata si apoi o rupem bucatele mici (eu de regula rup salata nu o tai cu cutitul, e mai buna asa) ridichile, ceapa verde si usturoiul verde le spalam, le curatam si le taiem feliute subtiri. Le adaugam peste salata. Cu rosiile procedam la fel, doar ca ele se taie in doua sau patru, depinde de marimea lor.

Frunzele de menta si de busuioc, se spala, se toaca marunt de tot, se amesteca cu uleiul si sucul de lamaie, si se lasa pentru cateva minute separat. Salata se sareaza, apoi se pune amestecul de ulei peste ea si se amesteca. Se pune in farfurie si deasupra se pun bucatele de carne. Se serveste langa un pahar de vin alb de calitate superioara (noi am avut Murfatlar)...

Pentru variatie, in loc de salata se poate praji o bagheta taiata in bucati ceva mai mari si apoi in jumatati. Se unge bagheta cu ulei amestecat cu usturoi si busuioc uscat, se da la cuptor pentru cateva minute (pana se rumeneste usor). Se pun bucatelele de carne peste bagheta si se presara cascaval ras deasupra, se dau din nou la cuptor pentru cateva minute, pana cand cascavalul e topit, se scoate si se serveste cu ceapa verde si rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Pernute crocante din mamaliguta
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura