Salata Mea- Pranz Rapid

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata Mea- Pranz Rapid

Ingrediente

  • 2 piepti de pui dezosati si fara piele (se poate si pulpa de pui fara os)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei (mare)
  • 3-4 rosii mijlocii
  • 3-4 catei de usturoi
  • jumate de legatura de busuioc proaspat
  • 2 linguri de ulei de coconut sau ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru salata
  • 1 capatana salata verde
  • 5-6 ridichi
  • 2 cepe verzi
  • 1 usturoi proaspat din gradina (crud/verde)
  • 3-4 frunze de menta
  • 4 frunze de busuioc
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3-4 rosii (mici sau mijlocii)

Mod de preparare

Se spala si se dezoseaza puiul, se scoate pielea (daca este cazul). Se taie fasii subtiri si de 3 cm lungime. Ceapa, ardeiul si rosiile, se spala, se toaca marunt si se pun intr-o tigaie impreuna cu uleiul de coconut sau cel de masline. Eu am folosit produsele mele congelate. Dupa vreo 2 minute adaugam carnea de pui spalata, dar nu aruncam apa care se scurge de pe pui dupa ce este spalat. O punem si pe aia.

Lasam in tigaie ca sa se fiarba. Nu se mai adauga apa deloc pentru ca puiul lasa apa suficienta. Cand este fiert (dureaza doar 10 minute pentru ca bucatelele sant foarte mici), se adauga sarea, piperul, busuiocul proaspat sau congelat si usturoiul (busuiocul se toaca marunt si usturoiul se zdrobeste). Se mai lasa 2-3 minute, se acopera si gata.

Carnea pregatita sub forma asta, cand e gata nu trebuie sa mai aibe lichid pe ea (poate doar putin de tot)

In timp ce puiul fierbe, spalam salata si apoi o rupem bucatele mici (eu de regula rup salata nu o tai cu cutitul, e mai buna asa) ridichile, ceapa verde si usturoiul verde le spalam, le curatam si le taiem feliute subtiri. Le adaugam peste salata. Cu rosiile procedam la fel, doar ca ele se taie in doua sau patru, depinde de marimea lor.

Frunzele de menta si de busuioc, se spala, se toaca marunt de tot, se amesteca cu uleiul si sucul de lamaie, si se lasa pentru cateva minute separat. Salata se sareaza, apoi se pune amestecul de ulei peste ea si se amesteca. Se pune in farfurie si deasupra se pun bucatele de carne. Se serveste langa un pahar de vin alb de calitate superioara (noi am avut Murfatlar)...

Pentru variatie, in loc de salata se poate praji o bagheta taiata in bucati ceva mai mari si apoi in jumatati. Se unge bagheta cu ulei amestecat cu usturoi si busuioc uscat, se da la cuptor pentru cateva minute (pana se rumeneste usor). Se pun bucatelele de carne peste bagheta si se presara cascaval ras deasupra, se dau din nou la cuptor pentru cateva minute, pana cand cascavalul e topit, se scoate si se serveste cu ceapa verde si rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
2
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce