Salata De Vinete (la Rece)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata De Vinete (la Rece)

Ingrediente

  • 1 vanata;
  • 1 dovlecel;
  • ceapa sau usturoi;
  • sare;
  • piper alb macinat
  • Pentru sos:
  • 1 ou intreg crud;
  • 1 lingurita mustar;
  • 1/2 cescuta ulei de masline;
  • 4-5 linguri iaurt gras sau kefir

Mod de preparare

Se curata de coaja vanata si dovlecelul. Se dau prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se pun la scurs pe un blat din lemn.

Intre timp se pregateste sosul maioneza, astfel: se pune in blender oul intreg si mustarul. Se amesteca timp de 1 minut. Fara sa opriti aparatul, turnati uleiul odata iar dupa 2 minute si iaurtul. Mai amestecati 1 minut si veti obtine un sos maioneza gros, afanat, delicios si cu putine calorii! ! !

Presati cu ajutorul degetelor legumele rase. Amestecati parti egale de vinete si dovlecei astfel pregatiti, adaugati ceapa tocata marunt sau usturoi bine maruntit si apoi sosul maioneza. Omogenizati. Adaugati sare si piper alb macinat, dupa gust.
Scurgeti foarte bine legumele rase. Sucul lor este amar iar salata va avea un gust aspru. Daca tineti cont de acesta recomandare, salata va avea acelasi gust cu care v-ati obisnuit deja, iar toate vitaminele nu vor fi distruse in timpul coacerii pe flacara.

Sosul maioneza astfel pregatit este deosebit de savuros si cel mai important are putine calorii. Daca nu sunteti la dieta puteti folosi smantana in locul iaurtului sau puteti sa dublati cantitatea de ulei si-atunci obtineti o maioneza tare.

Se poate servi pe felii de paine neagra sau in cosulete facute din rosii.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa