Salata De Vinete (la Rece)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata De Vinete (la Rece)

Ingrediente

  • 1 vanata;
  • 1 dovlecel;
  • ceapa sau usturoi;
  • sare;
  • piper alb macinat
  • Pentru sos:
  • 1 ou intreg crud;
  • 1 lingurita mustar;
  • 1/2 cescuta ulei de masline;
  • 4-5 linguri iaurt gras sau kefir

Mod de preparare

Se curata de coaja vanata si dovlecelul. Se dau prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se pun la scurs pe un blat din lemn.

Intre timp se pregateste sosul maioneza, astfel: se pune in blender oul intreg si mustarul. Se amesteca timp de 1 minut. Fara sa opriti aparatul, turnati uleiul odata iar dupa 2 minute si iaurtul. Mai amestecati 1 minut si veti obtine un sos maioneza gros, afanat, delicios si cu putine calorii! ! !

Presati cu ajutorul degetelor legumele rase. Amestecati parti egale de vinete si dovlecei astfel pregatiti, adaugati ceapa tocata marunt sau usturoi bine maruntit si apoi sosul maioneza. Omogenizati. Adaugati sare si piper alb macinat, dupa gust.
Scurgeti foarte bine legumele rase. Sucul lor este amar iar salata va avea un gust aspru. Daca tineti cont de acesta recomandare, salata va avea acelasi gust cu care v-ati obisnuit deja, iar toate vitaminele nu vor fi distruse in timpul coacerii pe flacara.

Sosul maioneza astfel pregatit este deosebit de savuros si cel mai important are putine calorii. Daca nu sunteti la dieta puteti folosi smantana in locul iaurtului sau puteti sa dublati cantitatea de ulei si-atunci obtineti o maioneza tare.

Se poate servi pe felii de paine neagra sau in cosulete facute din rosii.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Piept de pui cu sos gorgonzola
1
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
3
Paste

Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta

Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Paste umplute cu urda si marar
4
Paste

Paste umplute cu urda si marar

Paste umplute cu urda si marar