Salata de vinete cu ardei copti si ciuperci

Postat pe: 09-04-2016
(0)

Ingrediente

o vanata (1,6 kg)
4 ardei kapia (600 g)
o conserva de ciuperci feliate (400 g)
doua cepe
5 linguri de maioneza
sare grunjoasa
putin ulei pentru inabusirea ciupercilor si a ardeilor

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Vanata si ardeii kapia se coc la flacara aragazului.

Vanata se curata de coaja arsa sub jet de apa.

Ardeii se pun intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste ei, apoi se acopera vasul si se lasa sa se inmoaie circa 10 minute, dupa care se curata de coaja arsa si de seminte sub jet de apa.

Ciupercile se clatesc cu apa, se scurg, se pun intr-o tigaie unsa cu ulei pe foc, se adauga putina sare peste ele, se acopera cu un capac si se amesteca din cand in cand. Se calesc 5-10 minute.

Ceapa se curata de foi, se spala, se taie marunt si se pune peste ciuperci si se mai tin la foc, acoperite cu capacul, pana cand se inmoaie ciupercile bine.

Vanata si ardeii se dau prin robot, se adauga ciupercile cu ceapa si 5 linguri de maioneza, se amesteca si se potriveste salata de sare, apoi se poate servi.

Daca scade apa de la ciuperci puteti sa mai adaugati putina apa ca sa le si fierbeti un pic in cazul in care sunt prea tari.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Salata de vinete cu ardei copti si ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Salata de vinete cu ardei copti si ciuperci