Vanata si ardeii kapia se coc la flacara aragazului.
Vanata se curata de coaja arsa sub jet de apa.
Ardeii se pun intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste ei, apoi se acopera vasul si se lasa sa se inmoaie circa 10 minute, dupa care se curata de coaja arsa si de seminte sub jet de apa.
Ciupercile se clatesc cu apa, se scurg, se pun intr-o tigaie unsa cu ulei pe foc, se adauga putina sare peste ele, se acopera cu un capac si se amesteca din cand in cand. Se calesc 5-10 minute.
Ceapa se curata de foi, se spala, se taie marunt si se pune peste ciuperci si se mai tin la foc, acoperite cu capacul, pana cand se inmoaie ciupercile bine.
Vanata si ardeii se dau prin robot, se adauga ciupercile cu ceapa si 5 linguri de maioneza, se amesteca si se potriveste salata de sare, apoi se poate servi.
Daca scade apa de la ciuperci puteti sa mai adaugati putina apa ca sa le si fierbeti un pic in cazul in care sunt prea tari.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii