Salata de Vinete cu Ardei Copti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Salata de Vinete cu Ardei Copti

Ingrediente

  • 8 vinete
  • 1 ceapa mare rosie (sau alba)
  • Sare si ulei dupa gust
  • 2 kg ardei
  • 2 linguri otet
  • 8 linguri apa
  • Rosii pentru decor

Mod de preparare

Reteta mea preferata de vara o constituie salata de vinete alaturi de ardei copti.
Conteaza mai putin cantitatile de vinete si de ardei, fiecare foloseste cat are, important e sa le gatiti cu placere si sa le consumati la masa de pranz, intrucat vinetele sunt destul de grele pentru stomac. Ardeii rosii sunt mai dulci, dar si cei albi sunt gustosi.

Se coc vinetele si ardeii.

Cand s-au copt ardeii, se pun intr-un vas, se presara peste ei sare si se acopera cu un capac, sa se abureasca si sa se decojeasca mai usor.

Se curata vinetele, apoi se toaca marunt si se amesteca bine cu putin ulei si o ceapa tocata marunt. Se potriveste de sare. Am observat ca salata de vinete se completeaza bine cu ceapa rosie, ii da o aroma mai placuta decat ceapa alba, dar oricum puteti folosi orice ceapa va place. Se decoreaza vinetele cu felii de rosii.

Se curata si ardeii. Eu le indepartez si cotoarele si ii spal cu apa rece dar numai superficial, pentru a nu isi pierde aroma, apoi ii tai fasii lungi. De data aceasta am si rulat ardeii pe degete, ca sa formez niste pachetele, sa stea mai strans si sa se impregneze mai bine aromele in ei. Adaugam otetul, sare si apa. Eu pun la 2 linguri de otet, cam 8 linguri de apa.


Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu:
http: //ancutsa-cuisine. Blogspot. Com/2016/07/salata-de-vinete-cu-ardei-copti-2. html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Dulce super rapid
Bucataras.RO

Dulce super rapid

Habar nu am cum sa denumesc acest dulce...se prepara foarte rapid si e fantastic pentru micul dejun sau cand simtim nevoia de...

Dulce super rapid
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!