Salata de Vinete cu Ardei Copti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Salata de Vinete cu Ardei Copti

Ingrediente

  • 8 vinete
  • 1 ceapa mare rosie (sau alba)
  • Sare si ulei dupa gust
  • 2 kg ardei
  • 2 linguri otet
  • 8 linguri apa
  • Rosii pentru decor

Mod de preparare

Reteta mea preferata de vara o constituie salata de vinete alaturi de ardei copti.
Conteaza mai putin cantitatile de vinete si de ardei, fiecare foloseste cat are, important e sa le gatiti cu placere si sa le consumati la masa de pranz, intrucat vinetele sunt destul de grele pentru stomac. Ardeii rosii sunt mai dulci, dar si cei albi sunt gustosi.

Se coc vinetele si ardeii.

Cand s-au copt ardeii, se pun intr-un vas, se presara peste ei sare si se acopera cu un capac, sa se abureasca si sa se decojeasca mai usor.

Se curata vinetele, apoi se toaca marunt si se amesteca bine cu putin ulei si o ceapa tocata marunt. Se potriveste de sare. Am observat ca salata de vinete se completeaza bine cu ceapa rosie, ii da o aroma mai placuta decat ceapa alba, dar oricum puteti folosi orice ceapa va place. Se decoreaza vinetele cu felii de rosii.

Se curata si ardeii. Eu le indepartez si cotoarele si ii spal cu apa rece dar numai superficial, pentru a nu isi pierde aroma, apoi ii tai fasii lungi. De data aceasta am si rulat ardeii pe degete, ca sa formez niste pachetele, sa stea mai strans si sa se impregneze mai bine aromele in ei. Adaugam otetul, sare si apa. Eu pun la 2 linguri de otet, cam 8 linguri de apa.


Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu:
http: //ancutsa-cuisine. Blogspot. Com/2016/07/salata-de-vinete-cu-ardei-copti-2. html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa