Ingrediente
● 1/2 capatana de varza |
● 2 mango |
● 2 avocado |
● 1 ceapa rosie (optional) |
● 1 lamaie sau 2 limete |
● 100 gr telemea ori cas dulce |
● 2-3 oua fierte |
● Frunze de salata verde |
● 2-3 rosii |
● Sare |
● Ulei (preferabil aromat si iute) |
● Piperuri (optional) |
Mod de preparare
Tot din " repertoriul" Peruan:
O salata simpla, fara maioneze si alte " imbunatatiri" aduse de Americani/Europeni, desi rezultatul sta in farfurie mandra si tzapana de parca as fi folosit cea mai tare maioneza - e modul lor de-a face dressingul/vinegreta - se comporta ca o maioneza, fara a contine o tona de ulei.
Pentru o salata ce poate satura 4-6 persoane, aveti nevoie de o jumatate de varza, 2 fructe de mango, 2 de avocado, o ceapa rosie (optional - eu totusi am folosit-o fiindca aroma fructului de mango este atat de puternica incat am vrut sa o contrabalansez), zeama unei lamai, (tare bine ar fi fost sa fi avut limeta), o bucata de telemea sau cas si nelipsitele oua fierte.
Puneti ouale la fiert 8 minute si scoateti-le in apa rece.
Taiati fin de tot varza si presarati-o cu sare, pana terminati cu restul ingredientelor; curatiti si taiati cuburele mangoul. Separat, curatiti ceapa rosie, taiati-o maruntel si la urma de tot, curatiti avocadoul. Pastrati samburii. Din avocado pasat, 'furculitzat' si un pic de ulei faceti un soi de maioneza pe care o asezonati cu multa zeama de lamaie, ceapa rosie foarte fin taiata - e formidabil de bun dressingul asta.
stoarceti varza in maini, amestecati-o cu fructele de mango cuburele si bucati de telemea ori cas. Turnati deasupra "maioneza" din avocado, montati pe farfurie si ornati cu ouale fierte, cuburele de rosii, eventual si frunze de salata verde. Veti fi uimite de cat de buna si frumoasa este felul asta de salata.
Am zis sa pastrati samburii de avocado - ei zic si eu confirm - samburele pus in mijlocul salatei impiedica oxidarea avocado-ului - chiar si dupa ce sta o noapte la frigider, salata e tot verde si frumoasa; au dreptate (mai ales ca salata asta e buna rece de tot si ii trebuie o vreme la frigider)
Sa o incercati ca merita!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata de Varza cu Mango si Avocado" nu uita sa ii faci un review.
O salata simpla, fara maioneze si alte " imbunatatiri" aduse de Americani/Europeni, desi rezultatul sta in farfurie mandra si tzapana de parca as fi folosit cea mai tare maioneza - e modul lor de-a face dressingul/vinegreta - se comporta ca o maioneza, fara a contine o tona de ulei.
Pentru o salata ce poate satura 4-6 persoane, aveti nevoie de o jumatate de varza, 2 fructe de mango, 2 de avocado, o ceapa rosie (optional - eu totusi am folosit-o fiindca aroma fructului de mango este atat de puternica incat am vrut sa o contrabalansez), zeama unei lamai, (tare bine ar fi fost sa fi avut limeta), o bucata de telemea sau cas si nelipsitele oua fierte.
Puneti ouale la fiert 8 minute si scoateti-le in apa rece.
Taiati fin de tot varza si presarati-o cu sare, pana terminati cu restul ingredientelor; curatiti si taiati cuburele mangoul. Separat, curatiti ceapa rosie, taiati-o maruntel si la urma de tot, curatiti avocadoul. Pastrati samburii. Din avocado pasat, 'furculitzat' si un pic de ulei faceti un soi de maioneza pe care o asezonati cu multa zeama de lamaie, ceapa rosie foarte fin taiata - e formidabil de bun dressingul asta.
stoarceti varza in maini, amestecati-o cu fructele de mango cuburele si bucati de telemea ori cas. Turnati deasupra "maioneza" din avocado, montati pe farfurie si ornati cu ouale fierte, cuburele de rosii, eventual si frunze de salata verde. Veti fi uimite de cat de buna si frumoasa este felul asta de salata.
Am zis sa pastrati samburii de avocado - ei zic si eu confirm - samburele pus in mijlocul salatei impiedica oxidarea avocado-ului - chiar si dupa ce sta o noapte la frigider, salata e tot verde si frumoasa; au dreptate (mai ales ca salata asta e buna rece de tot si ii trebuie o vreme la frigider)
Sa o incercati ca merita!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata de Varza cu Mango si Avocado" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 27.03.2012 22:47:06
De cand ai postat reteta o pregatesc mereu....chiar acuma am mai facut una dar am sarit peste telemea si oua....am facut-o de post....super faina si dressing-ul asta ma innebuneste nu altaa...super fain....pup fata