Salata de Ton (varianta de Vara)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de Ton (varianta de Vara)

Ingrediente

  • -1 salata verde;
  • -3 cepe verzi;
  • -1/2 castravete proaspat;
  • -3-4 rosii;
  • -1 morcov;
  • -100 gr cascaval;
  • -100 gr masline;
  • -2 oua fierte tare;
  • -4 linguri cu boabe de porumb;
  • -1 conserva de ton (180 gr) ;
  • -ulei de masline;
  • -sare;
  • -optional: zeama de lamaie, maioneza, marar, patrunjel

Mod de preparare

In sfarsit, a venit anotimpul mult visat, cand totul este nou si proaspat!
Asta inseamna ca avem liber la salate facute in diferite combinatii, ceea ce le face sa ajunga in topul retetelor preferate si menite sa ne economiseasca timpul in bucatarie.

Dar ceea ce este cu adevarat important este ca ele ne furnizeaza foarte multe substante hranitoare. Acesta este anotimpul curelor de detoxifiere si remineralizare a organismului.

Pregatim toate ingredientele. Spalam frunzele de salata in mai multe ape (sub jet de apa, rapid) pentru a indeparta nisipul de pe ele. Le punem pe servete absorbante sau folosim centrifuga.

Spalam, curatam si clatim ceapa si morcovul. Spalam bine rosiile si castravetele. Morcovul si cascavalul il dam pe razatoarea mica.

... si de aici totul e simplu ... taiem ingredientele dupa plac.
Intr-un vas incapator, ca sa putem amesteca, punem legumele taiate, boabele de porumb, maslinele, conserva de ton, cascavalul si ouale taiate in sferturi. Adaugam ulei, potrivim gustul cu sare si amestecam. La final punem frunzele de salata rupte cu mana si mai amestecam o data dar mult mai usor, cat salata sa-si ia sare si ulei.

Cam asta e tot ... e mai simplu decat v-am vorbit ...
Va doresc o primavara frumoasa incarcata de arome si savoare!
Alternative: bineinteles ca exista ... putem pune ridichi (eu nu am avut), ardei (prefer sa ii astept pe ai nostri), ceapa uscata, galbena sau rosie, maslinele intregi sau feliate, negre si/sau verzi (eu am pus de ambele, feliate).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert tort 28 a lui Mai
Bucataras.RO

Desert tort 28 a lui Mai

Imi place sa fac previziuni ca se mai vrea repetata chestia asta pe care am prestat-o......La multi ani, Madalina !

Desert tort 28 a lui Mai
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!