Salata de Pui Braziliana

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata de Pui Braziliana

Ingrediente

  • Ingrediente pentru doua portii:
  • carne fiarta de pui (partea superioara de la 2 pulpe sau un piept de pui)
  • mazare fiarta (o jumatate de conserva mica)
  • porumb fiert (o jumatate de conserva mica)
  • 1 lingura cu stafide
  • 2 linguri cu masline fara simburi si tocate marunt
  • 2 morcovi curatati de coaja si rasi (eu i-am taiat betisoare)
  • 1 mar curatat de coaja, cotor si taiat cuburi mici sau ras
  • Maioneza:
  • 1 galbenus
  • sare
  • mustar
  • ulei cit e nevoie
  • Garnitura:
  • 2 cartofi medii
  • sare si ulei pentru prajit

Mod de preparare

* In plus in reteta originala mai exista si ceapa tocata si smintina pe care eu nu le-am pus.

Curatati si taiati subtiri cartofii, ca pentru cartofi pai. Ii spalati in apa rece, scurgeti si apoi uscati cu servetul. Ii prajiti in ulei fierbinte, cind sunt gata si crocanti ii scoateti cu paleta si ii lasati sa se scurga pe hirtia speciala pentru prajeli. Adaugati acum si sarea.

Amestecati intr-un castron toate ingredienteleì, carnea de pui rupta sau taiata in bucati si restul la iar la urma adaugati maioneza si amestecati bine.

Serviti in farfurie direct sau pe un platou adaugind desupra salatei cartofii prajiti.
O salata asemanatoare ca si ingrediente putin cu salata noastra beuf, este si ea traditionala mai ales la sarbatori (Craciun, Revelion).

Numele i se trage de la o reteta braziliana, dar nu este acelasi lucru, aceasta e o salata in timp ce Salpicão portughez e o mincare. Cine este curios poate sa caute pe net si va gasi multe informatii importante.

Are anumite ingrediente obligatorii: puiul, mazarea si porumbul fierte si stafidele. Unii pun mar si altii ananas sau alte ingrediente care oricum la noi nu se gasesc. Si obligatoriu se serveste cu cartofi prajiti deasupra. In Brazilia se gasesc acesti cartofi pai extrem de subtiri (ca sireturile de pantofi vad ca se numesc la ei) sau cartofi rasi pe razatoare si apoi prajiti in mult ulei incins, sa fie subtiri si crocanti. Cred ca ar merge si niste chipsuri de cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie