Salata de Orez cu Ton

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata de Orez cu Ton

Ingrediente

  • -1 masura orez cu bobul lung (eu am folosit o cana de cca 250 ml)
  • -1 conserva mare de ton (eu am folosit una de 160 gr brut)
  • -2 oua fierte tari
  • -100 gr masline negre
  • -1 ceapa rosie
  • -ulei de orez (sau de care aveti)
  • -frunze proaspete de patrunjel
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Alegem orezul de impuritati, il clatim in mai multe ape reci pentru a indeparta urmele de procesare (amidonul de pe boabe) si il lasam la inmuiat 15-20 de minute. Asa boabele nu se vor sfarama si va iesi pufos si nu lipicios.

Il punem la fiert intr-o oala cu fundul gros (se fierbe uniform) cu un volum de apa de 4-5 ori mai mare decat masura de orez. Il fierbem dupa indicatiile de pe ambalaj. In apa in care urmeaza sa il fierbem putem pune o bucatica de unt sau cateva picaturi de ulei pentru gust.

Daca amestecam orezul in timp ce fierbe trebuie se o facem delicat pentru ca boabele sa nu se sfarame. Cand este gata scurgem apa (altfef se hidrateaza mult prea mult) si il lasam sa se racoreasca.

Intr-o salatiera mare (eu am folosit un lighean emailat pentru a avea loc unde sa invartim salata) punem ceapa tocata marunt, conserva de ton (eu am pus-o cu tot cu uleiul ei), maslinele spalate si uscate si frunzele de patrunjel.

Amestecam usor dar bine ca ingredientele sa se imprieteneasca. Adaugam orezul lingura cu lingura, invartim gentil pana cand vi se pare ca salata are consistenta dorita (poate va place cu mai putin orez decat ati fiert).

Adaugam si ouale taiate cuburi, feliute, cum doriti, potrivim cu sare si piper, daca este necesar adaugam ulei pentru finete, si gata salata! Tot ce pot sa va spun este ca totul se face mai simplu decat v-am spus.

Pofta buna!
Orezul este una din cele mai cunoscute cereale fiind folosit in toate bucatariile lumii ... de aici reies si diversele modalitati in care este gatit si servit. Si ca sa nu scriu o intreaga istorie despre orez: d voi trece direct la reteta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline
Bucataras.RO

Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline

Am pregatit o mancare buna, buna pentru azi: piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline. Din categoria rapid de...

Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!