Alegem orezul de impuritati, il clatim in mai multe ape reci pentru a indeparta urmele de procesare (amidonul de pe boabe) si il lasam la inmuiat 15-20 de minute. Asa boabele nu se vor sfarama si va iesi pufos si nu lipicios.
Il punem la fiert intr-o oala cu fundul gros (se fierbe uniform) cu un volum de apa de 4-5 ori mai mare decat masura de orez. Il fierbem dupa indicatiile de pe ambalaj. In apa in care urmeaza sa il fierbem putem pune o bucatica de unt sau cateva picaturi de ulei pentru gust.
Daca amestecam orezul in timp ce fierbe trebuie se o facem delicat pentru ca boabele sa nu se sfarame. Cand este gata scurgem apa (altfef se hidrateaza mult prea mult) si il lasam sa se racoreasca.
Intr-o salatiera mare (eu am folosit un lighean emailat pentru a avea loc unde sa invartim salata) punem ceapa tocata marunt, conserva de ton (eu am pus-o cu tot cu uleiul ei), maslinele spalate si uscate si frunzele de patrunjel.
Amestecam usor dar bine ca ingredientele sa se imprieteneasca. Adaugam orezul lingura cu lingura, invartim gentil pana cand vi se pare ca salata are consistenta dorita (poate va place cu mai putin orez decat ati fiert).
Adaugam si ouale taiate cuburi, feliute, cum doriti, potrivim cu sare si piper, daca este necesar adaugam ulei pentru finete, si gata salata! Tot ce pot sa va spun este ca totul se face mai simplu decat v-am spus.
Pofta buna!
Orezul este una din cele mai cunoscute cereale fiind folosit in toate bucatariile lumii ... de aici reies si diversele modalitati in care este gatit si servit. Si ca sa nu scriu o intreaga istorie despre orez: d voi trece direct la reteta.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii