Salata de Orez cu Ton

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata de Orez cu Ton

Ingrediente

  • -1 masura orez cu bobul lung (eu am folosit o cana de cca 250 ml)
  • -1 conserva mare de ton (eu am folosit una de 160 gr brut)
  • -2 oua fierte tari
  • -100 gr masline negre
  • -1 ceapa rosie
  • -ulei de orez (sau de care aveti)
  • -frunze proaspete de patrunjel
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Alegem orezul de impuritati, il clatim in mai multe ape reci pentru a indeparta urmele de procesare (amidonul de pe boabe) si il lasam la inmuiat 15-20 de minute. Asa boabele nu se vor sfarama si va iesi pufos si nu lipicios.

Il punem la fiert intr-o oala cu fundul gros (se fierbe uniform) cu un volum de apa de 4-5 ori mai mare decat masura de orez. Il fierbem dupa indicatiile de pe ambalaj. In apa in care urmeaza sa il fierbem putem pune o bucatica de unt sau cateva picaturi de ulei pentru gust.

Daca amestecam orezul in timp ce fierbe trebuie se o facem delicat pentru ca boabele sa nu se sfarame. Cand este gata scurgem apa (altfef se hidrateaza mult prea mult) si il lasam sa se racoreasca.

Intr-o salatiera mare (eu am folosit un lighean emailat pentru a avea loc unde sa invartim salata) punem ceapa tocata marunt, conserva de ton (eu am pus-o cu tot cu uleiul ei), maslinele spalate si uscate si frunzele de patrunjel.

Amestecam usor dar bine ca ingredientele sa se imprieteneasca. Adaugam orezul lingura cu lingura, invartim gentil pana cand vi se pare ca salata are consistenta dorita (poate va place cu mai putin orez decat ati fiert).

Adaugam si ouale taiate cuburi, feliute, cum doriti, potrivim cu sare si piper, daca este necesar adaugam ulei pentru finete, si gata salata! Tot ce pot sa va spun este ca totul se face mai simplu decat v-am spus.

Pofta buna!
Orezul este una din cele mai cunoscute cereale fiind folosit in toate bucatariile lumii ... de aici reies si diversele modalitati in care este gatit si servit. Si ca sa nu scriu o intreaga istorie despre orez: d voi trece direct la reteta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie