Taiati cubulete cartofii si morcovii curatati.
Puneti-i separat la fiert in apa sarata.
Scurgeti porumbul si mazarea din conserva, treceti sub jet de apa rece si lasati din nou la scurs.
Scurgeti cartofii, pasati-i impreuna cu untul, adaugati laptele caldut si amestecati energic pentru a obtine un piure de cartofi omogen. La sfarsit potriviti gustul de sare.
Separat, amestecati morcovii scursi si raciti impreuna cu boabele de mazare, de porumb si maioneza.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Puneti intr-un inel de inox asezat pe o farfurie, un strat de piure de cartofi care sa ocupe 1/3 din inaltimea inelului folosit. Indesati bine cu ajutorul unei linguri.
Adaugati un alt strat format din salata de legume (1/3 din inaltimea inelului de inox) si terminati cu inca un strat de cartofi. Nivelati.
Scoateti inelul.
Serviti decorat cu felii de ou, de masline, de ardei rosu si cateva frunzulite de patrunjel.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAm văzut această ciorbă (impropriu spus ciorbă, se află situată undeva între supă şi ciorbă) acum câteva...
Soleanca (Ciorba ruseasca)Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii