Salata de Legume cu Piure de Cartofi

Complexitate
redusa
Salata de Legume cu Piure de Cartofi

Ingrediente

  • Pentru piure de cartofi
  • -1 kg cartofi
  • -150 g unt
  • -250 ml lapte
  • -1 praf sare
  • Pentru salata
  • -2 morcovi
  • -200 g mazare din conserva / proaspata / congelata
  • -1 cutie boabe de porumb ( 400 g)
  • -5 linguri maioneza, pregatita in casa
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Pentru servit
  • -4 oua, fierte tari, taiate felii
  • -masline fara samburi, feliate
  • -felii de ardei gras, rosu
  • -cateva fire patrunjel

Mod de preparare

Taiati cubulete cartofii si morcovii curatati.
Puneti-i separat la fiert in apa sarata.
Scurgeti porumbul si mazarea din conserva, treceti sub jet de apa rece si lasati din nou la scurs.
Scurgeti cartofii, pasati-i impreuna cu untul, adaugati laptele caldut si amestecati energic pentru a obtine un piure de cartofi omogen. La sfarsit potriviti gustul de sare.
Separat, amestecati morcovii scursi si raciti impreuna cu boabele de mazare, de porumb si maioneza.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Puneti intr-un inel de inox asezat pe o farfurie, un strat de piure de cartofi care sa ocupe 1/3 din inaltimea inelului folosit. Indesati bine cu ajutorul unei linguri.
Adaugati un alt strat format din salata de legume (1/3 din inaltimea inelului de inox) si terminati cu inca un strat de cartofi. Nivelati.
Scoateti inelul.

Serviti decorat cu felii de ou, de masline, de ardei rosu si cateva frunzulite de patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)