Salata de fasole rosii cu legume

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de fasole rosii cu legume

Ingrediente

  • 1 conserva de fasole rosii(400g)
  • 1 gogosar rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2 linguri otet de mere BIO
  • sare
  • 30 ml ulei de masline

Mod de preparare

Ardeii grasi sunt considerati vedetele sezonului, care alaturi de ardeiul capia, ardeiul iute si gogosarul, reprezinta unele dintre cele mai sanatoase legume de care dispunem in luna septembrie. Cea mai buna forma sub care ii putem consuma este cea cruda, in salate sau sub forma de suc proaspat. Dar virtutile lor curative continua si dupa ce ii muram sau ii coacem pe plita. Iata de ce nu trebuie sa ratam cura cu ardei în luna septembrie, perioada in care aceasta leguma e mai viguroasa si mai gustoasa ca oricind. Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci mai avem timp ca sa-i putem rasfata pe cei dragi, fie pe cei de-ai casei, sau pe prieteni. Cum procedam?
Mai intai vom spala toate legumele, le vom scoate semintele, apoi le vom usca cu prosoape de hartie. Ceapa dupa ce a fost curatata si spalata o vom taia solzi de peste dar nu prea gros. La fel vom proceda si cu ardeii si gogosarul, ii vom taia fasii subtiri, dar nu prea lungi. Daca aveti fasole rosii uscate le veti fierbe cu putina sare, iar dupa ce au fiert bine le veti lasa intr-o strecuratoare pana se va scurge tot lichidul. Daca folositi fasole conservate, le scurgeti de apa si le puneti intr-un vas incapator. Dupa ce vom taia toate legumele le vom pune in vasul cu fasole, la care vom adauga, otetul, uleiul de masline si sare dupa gustul fiecaruia. Amestecam bine si in final am obtinut o salata delicioasa sanatoasa, pe care o putem servi ca un aperitiv sau chiar garnitura pentru o fripturica.
Va doresc : Pofta buna!
Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia