Ardeii grasi sunt considerati vedetele sezonului, care alaturi de ardeiul capia, ardeiul iute si gogosarul, reprezinta unele dintre cele mai sanatoase legume de care dispunem in luna septembrie. Cea mai buna forma sub care ii putem consuma este cea cruda, in salate sau sub forma de suc proaspat. Dar virtutile lor curative continua si dupa ce ii muram sau ii coacem pe plita. Iata de ce nu trebuie sa ratam cura cu ardei în luna septembrie, perioada in care aceasta leguma e mai viguroasa si mai gustoasa ca oricind. Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci mai avem timp ca sa-i putem rasfata pe cei dragi, fie pe cei de-ai casei, sau pe prieteni. Cum procedam?
Mai intai vom spala toate legumele, le vom scoate semintele, apoi le vom usca cu prosoape de hartie. Ceapa dupa ce a fost curatata si spalata o vom taia solzi de peste dar nu prea gros. La fel vom proceda si cu ardeii si gogosarul, ii vom taia fasii subtiri, dar nu prea lungi. Daca aveti fasole rosii uscate le veti fierbe cu putina sare, iar dupa ce au fiert bine le veti lasa intr-o strecuratoare pana se va scurge tot lichidul. Daca folositi fasole conservate, le scurgeti de apa si le puneti intr-un vas incapator. Dupa ce vom taia toate legumele le vom pune in vasul cu fasole, la care vom adauga, otetul, uleiul de masline si sare dupa gustul fiecaruia. Amestecam bine si in final am obtinut o salata delicioasa sanatoasa, pe care o putem servi ca un aperitiv sau chiar garnitura pentru o fripturica.
Va doresc : Pofta buna!
Specific: Iordania
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii