Salata de fasole boabe cu ciuperci umplute

Portii
2
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Salata de fasole boabe cu ciuperci umplute

Ingrediente

  • 1 cutie 425 g fasole rosie Kidney
  • 100 g masline mixt fara samburi (verzi, negresi, kalamata )
  • 1 ceapa alba
  • 1-2 fire ceapa verde
  • 2 cepe rosii
  • 1 morcov
  • 100 g morcov baby
  • 5 ciuperci
  • 2 ardei (verde si rosu)
  • 4-5 rosii cherry
  • 150 piept de pui dezosat
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 miere
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • Sare piper dupa gust
  • Frunze de patrujel , busuioc si oregano,
  • Pentru cepele coapte am mai folosit
  • 2 cepe rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri de otet balsamic

Mod de preparare

In prima faza am spalat si am curatat toate legumele. O ceapa rosie medie am taiat in 2 apoi pe orizontala felii de 1 cm; am infierbantat o tigaie antiaderenta, am pus o lingura de ulei de masline si am adaugat ceapa, am redus focul la mediu aproape minim si am calit ceapa 20 de minute amestecand din cand in cand sa nu se arda, pana capata o culoare maronie, am adaugat un strop de miere, am luat de pe foc si am continuat sa amestec 1-2 minute ( de la caldura tigaii se caramelizeaza in continuare ). Am scos cu o paleta si am pus deoparte.

In uleiul ramas am calit ardeii taiati felii 2 minute, apoi am adaugat boabele de fasole scurse si bine clatite, am mai lasat 2-3 minute pe foc. Am scos totul intr-un bol mai maricel, am lasat sa se raceasca! Rosiile le-am taiat in doua, cele mici le-am lasat intregi, maslinele la fel, morcovii baby fierti al dente am taiat rotocoale de 1 cm, le-am adaugat si acestea in bol impreuna cu frunze de patrunjel si oregano, am potrivit cu sare si piper apoi cu otet balsamic o lingurita, bolul acoperit cu folie am pus in frigider pana am preparat ciupercile.
Pieptul de pui l-am macinat in blender, la asta am adaugat un morcov dat prin razuitoare cu gauri mici, un catel de usturoi pisat si 1 bucata de ciuperca macinata tot in blender, am pus sare si piper si frunze de patrunjel tocat marunt (ciupercile si morcovii ajuta sa nu se usuce carnea in timpul coacerii). Am impartit carnea in 4 ciuperci peste care am pus cate o felie de rosie unsa cu ulei de masline, am presarat putina sare piper si frunze de busuioc tocat.

Intr-o tava unsa, am asezat ciupercile, am acoperit cu folie de aluminiu 10 minute, am bagat in cuptor, apoi am scos folia si am lasat alte 10 minute sa se rumeneasca si sa se evapore lichidul lasat de ciuperci.
Cepele coapte (sunt foarte gustoase, merg si ca garnitura). Cepele se curata si se taie in forma de rozeta ( in 4, apoi fiecare patrat in doua ) dar nu pana jos, se lasa la baza 1 cm netaiat ! Apoi se tavalesc prin ulei si otet amestecat, se pune in tava sau vas yena, se toarna in mijlocul cepii amestecul de ulei, se sareaza si se pipereaza, apoi se introduce in cuptor 20-30 de minute acoperit cu folie, dupa ce se scoate folia se mai lasa inca 5 minute in cuptor. Se serveste alaturi de ciuperci calde si salata de fasole in care se adauga ceapa caramelizata pentru un gust dulce acrisor si textura crocanta, am mai adaugat si o ceapa vede tocata marunt. Pare multa ceapa, dar fiind de texturi diferite are un gust divin !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Ciorba de loboda acrita cu bors
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Pizza cu Blat de Conopida
Bucataras.RO

Pizza cu Blat de Conopida

De obicei am tendința să găsesc diferite alternative mai dietetice la mâncărurile noastre preferate, să...

Pizza cu Blat de Conopida
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!