Salata de fasole boabe cu ciuperci umplute

Portii
2
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Salata de fasole boabe cu ciuperci umplute

Ingrediente

  • 1 cutie 425 g fasole rosie Kidney
  • 100 g masline mixt fara samburi (verzi, negresi, kalamata )
  • 1 ceapa alba
  • 1-2 fire ceapa verde
  • 2 cepe rosii
  • 1 morcov
  • 100 g morcov baby
  • 5 ciuperci
  • 2 ardei (verde si rosu)
  • 4-5 rosii cherry
  • 150 piept de pui dezosat
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 miere
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • Sare piper dupa gust
  • Frunze de patrujel , busuioc si oregano,
  • Pentru cepele coapte am mai folosit
  • 2 cepe rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri de otet balsamic

Mod de preparare

In prima faza am spalat si am curatat toate legumele. O ceapa rosie medie am taiat in 2 apoi pe orizontala felii de 1 cm; am infierbantat o tigaie antiaderenta, am pus o lingura de ulei de masline si am adaugat ceapa, am redus focul la mediu aproape minim si am calit ceapa 20 de minute amestecand din cand in cand sa nu se arda, pana capata o culoare maronie, am adaugat un strop de miere, am luat de pe foc si am continuat sa amestec 1-2 minute ( de la caldura tigaii se caramelizeaza in continuare ). Am scos cu o paleta si am pus deoparte.

In uleiul ramas am calit ardeii taiati felii 2 minute, apoi am adaugat boabele de fasole scurse si bine clatite, am mai lasat 2-3 minute pe foc. Am scos totul intr-un bol mai maricel, am lasat sa se raceasca! Rosiile le-am taiat in doua, cele mici le-am lasat intregi, maslinele la fel, morcovii baby fierti al dente am taiat rotocoale de 1 cm, le-am adaugat si acestea in bol impreuna cu frunze de patrunjel si oregano, am potrivit cu sare si piper apoi cu otet balsamic o lingurita, bolul acoperit cu folie am pus in frigider pana am preparat ciupercile.
Pieptul de pui l-am macinat in blender, la asta am adaugat un morcov dat prin razuitoare cu gauri mici, un catel de usturoi pisat si 1 bucata de ciuperca macinata tot in blender, am pus sare si piper si frunze de patrunjel tocat marunt (ciupercile si morcovii ajuta sa nu se usuce carnea in timpul coacerii). Am impartit carnea in 4 ciuperci peste care am pus cate o felie de rosie unsa cu ulei de masline, am presarat putina sare piper si frunze de busuioc tocat.

Intr-o tava unsa, am asezat ciupercile, am acoperit cu folie de aluminiu 10 minute, am bagat in cuptor, apoi am scos folia si am lasat alte 10 minute sa se rumeneasca si sa se evapore lichidul lasat de ciuperci.
Cepele coapte (sunt foarte gustoase, merg si ca garnitura). Cepele se curata si se taie in forma de rozeta ( in 4, apoi fiecare patrat in doua ) dar nu pana jos, se lasa la baza 1 cm netaiat ! Apoi se tavalesc prin ulei si otet amestecat, se pune in tava sau vas yena, se toarna in mijlocul cepii amestecul de ulei, se sareaza si se pipereaza, apoi se introduce in cuptor 20-30 de minute acoperit cu folie, dupa ce se scoate folia se mai lasa inca 5 minute in cuptor. Se serveste alaturi de ciuperci calde si salata de fasole in care se adauga ceapa caramelizata pentru un gust dulce acrisor si textura crocanta, am mai adaugat si o ceapa vede tocata marunt. Pare multa ceapa, dar fiind de texturi diferite are un gust divin !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti
Bucataras.RO

Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti

Ce faci cand o prietena te suna ca vine pe la tine si tu stii, ca nu ai cu ce o servi? Te gandesti, ce poti pregati intr-un...

Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola