Salata de fasole boabe cu ciuperci umplute

Portii
2
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Salata de fasole boabe cu ciuperci umplute

Ingrediente

  • 1 cutie 425 g fasole rosie Kidney
  • 100 g masline mixt fara samburi (verzi, negresi, kalamata )
  • 1 ceapa alba
  • 1-2 fire ceapa verde
  • 2 cepe rosii
  • 1 morcov
  • 100 g morcov baby
  • 5 ciuperci
  • 2 ardei (verde si rosu)
  • 4-5 rosii cherry
  • 150 piept de pui dezosat
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 miere
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • Sare piper dupa gust
  • Frunze de patrujel , busuioc si oregano,
  • Pentru cepele coapte am mai folosit
  • 2 cepe rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri de otet balsamic

Mod de preparare

In prima faza am spalat si am curatat toate legumele. O ceapa rosie medie am taiat in 2 apoi pe orizontala felii de 1 cm; am infierbantat o tigaie antiaderenta, am pus o lingura de ulei de masline si am adaugat ceapa, am redus focul la mediu aproape minim si am calit ceapa 20 de minute amestecand din cand in cand sa nu se arda, pana capata o culoare maronie, am adaugat un strop de miere, am luat de pe foc si am continuat sa amestec 1-2 minute ( de la caldura tigaii se caramelizeaza in continuare ). Am scos cu o paleta si am pus deoparte.

In uleiul ramas am calit ardeii taiati felii 2 minute, apoi am adaugat boabele de fasole scurse si bine clatite, am mai lasat 2-3 minute pe foc. Am scos totul intr-un bol mai maricel, am lasat sa se raceasca! Rosiile le-am taiat in doua, cele mici le-am lasat intregi, maslinele la fel, morcovii baby fierti al dente am taiat rotocoale de 1 cm, le-am adaugat si acestea in bol impreuna cu frunze de patrunjel si oregano, am potrivit cu sare si piper apoi cu otet balsamic o lingurita, bolul acoperit cu folie am pus in frigider pana am preparat ciupercile.
Pieptul de pui l-am macinat in blender, la asta am adaugat un morcov dat prin razuitoare cu gauri mici, un catel de usturoi pisat si 1 bucata de ciuperca macinata tot in blender, am pus sare si piper si frunze de patrunjel tocat marunt (ciupercile si morcovii ajuta sa nu se usuce carnea in timpul coacerii). Am impartit carnea in 4 ciuperci peste care am pus cate o felie de rosie unsa cu ulei de masline, am presarat putina sare piper si frunze de busuioc tocat.

Intr-o tava unsa, am asezat ciupercile, am acoperit cu folie de aluminiu 10 minute, am bagat in cuptor, apoi am scos folia si am lasat alte 10 minute sa se rumeneasca si sa se evapore lichidul lasat de ciuperci.
Cepele coapte (sunt foarte gustoase, merg si ca garnitura). Cepele se curata si se taie in forma de rozeta ( in 4, apoi fiecare patrat in doua ) dar nu pana jos, se lasa la baza 1 cm netaiat ! Apoi se tavalesc prin ulei si otet amestecat, se pune in tava sau vas yena, se toarna in mijlocul cepii amestecul de ulei, se sareaza si se pipereaza, apoi se introduce in cuptor 20-30 de minute acoperit cu folie, dupa ce se scoate folia se mai lasa inca 5 minute in cuptor. Se serveste alaturi de ciuperci calde si salata de fasole in care se adauga ceapa caramelizata pentru un gust dulce acrisor si textura crocanta, am mai adaugat si o ceapa vede tocata marunt. Pare multa ceapa, dar fiind de texturi diferite are un gust divin !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Turta dulce
2
Dulciuri

Turta dulce

Turta dulce
Tort Primavara
3
Dulciuri

Tort Primavara

Tort Primavara
Cartofi noi la tigaie cu mazare, sparanghel si marar
4
Tavalite cu Cocos
5
Dulciuri

Tavalite cu Cocos

Tavalite cu Cocos
Parteneri
Aperitiv bulete cu cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv bulete cu cascaval

La pranz le-am pregatit copiilor un piure si a ramas putin...care racit oricum nu mai e bun...si cum nu-mi place sa arunc...

Aperitiv bulete cu cascaval
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri