Salata de fasole boabe cu ciuperci umplute

Portii
2
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Salata de fasole boabe cu ciuperci umplute

Ingrediente

  • 1 cutie 425 g fasole rosie Kidney
  • 100 g masline mixt fara samburi (verzi, negresi, kalamata )
  • 1 ceapa alba
  • 1-2 fire ceapa verde
  • 2 cepe rosii
  • 1 morcov
  • 100 g morcov baby
  • 5 ciuperci
  • 2 ardei (verde si rosu)
  • 4-5 rosii cherry
  • 150 piept de pui dezosat
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 miere
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • Sare piper dupa gust
  • Frunze de patrujel , busuioc si oregano,
  • Pentru cepele coapte am mai folosit
  • 2 cepe rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri de otet balsamic

Mod de preparare

In prima faza am spalat si am curatat toate legumele. O ceapa rosie medie am taiat in 2 apoi pe orizontala felii de 1 cm; am infierbantat o tigaie antiaderenta, am pus o lingura de ulei de masline si am adaugat ceapa, am redus focul la mediu aproape minim si am calit ceapa 20 de minute amestecand din cand in cand sa nu se arda, pana capata o culoare maronie, am adaugat un strop de miere, am luat de pe foc si am continuat sa amestec 1-2 minute ( de la caldura tigaii se caramelizeaza in continuare ). Am scos cu o paleta si am pus deoparte.

In uleiul ramas am calit ardeii taiati felii 2 minute, apoi am adaugat boabele de fasole scurse si bine clatite, am mai lasat 2-3 minute pe foc. Am scos totul intr-un bol mai maricel, am lasat sa se raceasca! Rosiile le-am taiat in doua, cele mici le-am lasat intregi, maslinele la fel, morcovii baby fierti al dente am taiat rotocoale de 1 cm, le-am adaugat si acestea in bol impreuna cu frunze de patrunjel si oregano, am potrivit cu sare si piper apoi cu otet balsamic o lingurita, bolul acoperit cu folie am pus in frigider pana am preparat ciupercile.
Pieptul de pui l-am macinat in blender, la asta am adaugat un morcov dat prin razuitoare cu gauri mici, un catel de usturoi pisat si 1 bucata de ciuperca macinata tot in blender, am pus sare si piper si frunze de patrunjel tocat marunt (ciupercile si morcovii ajuta sa nu se usuce carnea in timpul coacerii). Am impartit carnea in 4 ciuperci peste care am pus cate o felie de rosie unsa cu ulei de masline, am presarat putina sare piper si frunze de busuioc tocat.

Intr-o tava unsa, am asezat ciupercile, am acoperit cu folie de aluminiu 10 minute, am bagat in cuptor, apoi am scos folia si am lasat alte 10 minute sa se rumeneasca si sa se evapore lichidul lasat de ciuperci.
Cepele coapte (sunt foarte gustoase, merg si ca garnitura). Cepele se curata si se taie in forma de rozeta ( in 4, apoi fiecare patrat in doua ) dar nu pana jos, se lasa la baza 1 cm netaiat ! Apoi se tavalesc prin ulei si otet amestecat, se pune in tava sau vas yena, se toarna in mijlocul cepii amestecul de ulei, se sareaza si se pipereaza, apoi se introduce in cuptor 20-30 de minute acoperit cu folie, dupa ce se scoate folia se mai lasa inca 5 minute in cuptor. Se serveste alaturi de ciuperci calde si salata de fasole in care se adauga ceapa caramelizata pentru un gust dulce acrisor si textura crocanta, am mai adaugat si o ceapa vede tocata marunt. Pare multa ceapa, dar fiind de texturi diferite are un gust divin !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.