Se spala cartofii si se pun la fiert (in coaja) in apa rece cu putina sare. Se fierb cam 10-15 minute. Intre timp se pregateste dressingul pentru salata. Intr-un castronel se pun smintina, otetul, uleiul, mustarul, putina sare, piper si se amesteca bine cu o furculita.
Se taie mararul marunt si se adauga in compozitie. Ceapa se taie felii subtiri si se pune in castronul de salata. Castravetele se curata partial de coaja, se taie felii subtiri si se pune in castron. Cind cartofii sint fierti, se scot din apa in care au fiert si se lasa sa se raceasca putin dupa care se taie cuburi si se pun in castron peste ceapa si castravete.
Somonul se taie bucati potrivite si se pune in castron. Deasupra se toarna dressingul, se amesteca usor cu o lingura, se gusta si daca mai este nevoie se pune putina sare sau putin piper dupa gust. Se lasa la frigider cam 20-30 de minute dupa care se serveste.
pofta buna!
Optional se poate pune salata de cartofi deasupra citorva foi de salata verde si se poate servii cu paine neagra sau sfecla rosie murata.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoStiind ca am drum lung de parcurs cu trenul la Sighisoara ( cca 10 ore ) si ca n-am sa pot duce in bagaje o prajitura, m-am...
Cranțuri cu mieji de seminte de floarea soareluiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii