Se spala cartofii si se pun la fiert (in coaja) in apa rece cu putina sare. Se fierb cam 10-15 minute. Intre timp se pregateste dressingul pentru salata. Intr-un castronel se pun smintina, otetul, uleiul, mustarul, putina sare, piper si se amesteca bine cu o furculita.
Se taie mararul marunt si se adauga in compozitie. Ceapa se taie felii subtiri si se pune in castronul de salata. Castravetele se curata partial de coaja, se taie felii subtiri si se pune in castron. Cind cartofii sint fierti, se scot din apa in care au fiert si se lasa sa se raceasca putin dupa care se taie cuburi si se pun in castron peste ceapa si castravete.
Somonul se taie bucati potrivite si se pune in castron. Deasupra se toarna dressingul, se amesteca usor cu o lingura, se gusta si daca mai este nevoie se pune putina sare sau putin piper dupa gust. Se lasa la frigider cam 20-30 de minute dupa care se serveste.
pofta buna!
Optional se poate pune salata de cartofi deasupra citorva foi de salata verde si se poate servii cu paine neagra sau sfecla rosie murata.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii