Se spala cartofii si se pun la fiert (in coaja) in apa rece cu putina sare. Se fierb cam 10-15 minute. Intre timp se pregateste dressingul pentru salata. Intr-un castronel se pun smintina, otetul, uleiul, mustarul, putina sare, piper si se amesteca bine cu o furculita.
Se taie mararul marunt si se adauga in compozitie. Ceapa se taie felii subtiri si se pune in castronul de salata. Castravetele se curata partial de coaja, se taie felii subtiri si se pune in castron. Cind cartofii sint fierti, se scot din apa in care au fiert si se lasa sa se raceasca putin dupa care se taie cuburi si se pun in castron peste ceapa si castravete.
Somonul se taie bucati potrivite si se pune in castron. Deasupra se toarna dressingul, se amesteca usor cu o lingura, se gusta si daca mai este nevoie se pune putina sare sau putin piper dupa gust. Se lasa la frigider cam 20-30 de minute dupa care se serveste.
pofta buna!
Optional se poate pune salata de cartofi deasupra citorva foi de salata verde si se poate servii cu paine neagra sau sfecla rosie murata.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...
Reteta de tort cu mere si blat pufosMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii