Se pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa ce se ia spuma, se adauga morcovii. Dupa aproximativ 30 de minute, se adauga si cartofii (morcovii fierband mai greu decat cartofii). Dupa ce s-au fiert, se lasa la racit.
Se taie cartofii, carnea, morcovii si muraturile in cuburi mici si se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si mustar. Se amesteca bine.
Pentru maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna ulei in fir subtire, amestecand continuu. Maioneza trebuie sa devina cremoasa si fina.
Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi la decorat.
O buna parte din maioneza, o adaugam in salata, iar cu cealalta parte (cam 2 linguri, dar depinde de gustul fiecaruia) imbracam salata. Se orneaza cu albusul ramas de la oul fiert, mazare fiarta si muraturi de sezon, fiecare dupa gust si imaginatie.
Nota! La aceasta salata am folosit carne de porc, pentru ca nu imi place cea de vita. Puteti folosi ingredientele voastre preferate. Unii mai carcotasi spun ca nu exista salata de boeuf fara carne de vita. Eu consider ca avem dreptul sa ne bucuram de un preparat, folosind carnea preferata si resursele pe care ni le permitem.
Pofta buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/salata-de-boeuf-revelion-2017.html
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii